Dames Handzame vieren onverwachte promotie

Redactie KW

De damesploeg van NSVD Handzame speelt vanaf volgend seizoen terug in tweede provinciale. Na een uitstekende campagne in derde provinciale eindigde de ploeg halfweg. Door het wegvallen van enkele ploegen in de hogere provinciale reeksen promoveren de groen-witten alsnog naar tweede provinciale. Een hele uitdaging voor de dames, die hun derde seizoen ingaan. “Alles wat rond de damesploeg hangt, is positief”, stelt voorzitter Frans Dejaegere.

NSVD Handzame sloot de reguliere competitie af op de achtste plaats. In play-off 4 eindigde het tweede na KVK Avelgem en voor VK Dadizele. Ook die twee ploegen zetten mee de stap naar tweede provinciale. Bij NSVD Handzame was die promotie niet meteen ingecalculeerd. “We zijn tevreden en niet tevreden”, stelt voorzitter Frans Dejaegere. “Het wordt afwachten of we het niveau aankunnen, al is het een fantastische ervaring voor onze damesploeg. Je ziet dat ze er echt plezier aan beleven. Ze vormen een hechte groep, maar mocht je elke week verliezen, kan het minder aangenaam worden.”

Kraaknette kleedkamer

Met een achtste plaats na de regulieren competitie en een tweede plaats in de play-offs kan de damesploeg alvast op een uitstekend tweede seizoen terugblikken. “Daar zijn we dan ook heel tevreden over. Alles wat rond de dames hangt, is enorm positief. Om een voorbeeld te geven: als de dames een wedstrijd gespeeld hebben, zouden al onze ploegen eens moeten kijken hoe netjes ze hun kleedkamer achterlaten (lacht). Daar kunnen ze een voorbeeld aan nemen. Het ligt echt perfect. Misschien moeten we dat volgend seizoen maar eens doen. Iedereen mag op elk vlak een voorbeeld nemen aan onze damesploeg. We kunnen er alleen maar positief over zijn. Vorige vrijdag zijn we met de damesploeg gaan eten in Lettenburg op kosten van de club. Zo willen we eens iets terug doen. En dat doen we ook met veel plezier.”

“In elke jeugdploeg zitten we met een paar sterke spelers”

“De meeste speelsters blijven ook en daarnaast komen er nog enkele bij”, vervolgt de voorzitter die wel op zoek moet naar een nieuwe trainer voor de damesploeg. “Geert Missiaen heeft zijn ontslag ingediend om persoonlijke redenen. We hebben ondertussen al gesproken met een trainer, die werd aangebracht door Lynn Vermote. Johan Vancoillie vervangt hem als jeugdcoördinator. Hij is jeugdtrainer geweest bij Club Brugge en kent het klappen van de zweep.”

Geïnvesteerd in jeugd

De herenploeg speelt komend seizoen dan weer in vierde provinciale. “We merkten ook dat het moeilijk is om spelers te halen in vierde provinciale. We moeten daar ook wat geduld in hebben. In de toekomst is het de bedoeling om eigen jeugd door te schuiven, want in elke lichting zitten we met goede spelers. We hebben ook al veel geïnvesteerd in onze jeugd. Tot nu toe hebben we jeugdploegen tot en met de U15.”

“Bij de eerste ploeg blijft Johan Verbeke hoofdtrainer. Hij wil ook meestappen in dat project met de jeugd. We degraderen nu wel en moeten een stap terugzetten, maar misschien kunnen we er binnen een paar jaar opnieuw enkele vooruit zetten. De bedragen die je hoort als je met spelers rond de tafel zit, zijn vaak niet realistisch. In een eerste elftal in derde en vierde provinciale wordt er haast alleen maar over geld gepraat. We nemen het geen enkele speler kwalijk als ze elders meer kunnen verdienen. Dat is hun volste recht.”

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.