“Clubfoto’s tot in het toilet”

Redactie KW

Logistiek medewerker Davy Desmet (25) woont in Hof ter Bloemmolens in Diksmuide, is de partner van Faye Geldhof en supersupporter van Club Brugge.

“Toen ik vijf jaar oud was ben ik met voetballen begonnen”, steekt Davy van wal. “Thuis was er niet echt iemand voetballiefhebber. Je komt dan in een club en tussen vrienden en zo leer je verschillende voetbalploegen kennen. Het is ook zo dat ik clubsupporter ben geworden.”

Stichten supportersclub

Een tijd later kon Davy een paar keer naar een wedstrijd van Club Brugge gaan kijken. “De vader van mijn vriend had losse tickets en ik kon mijn vader ook overtuigen om mee te gaan”, lacht Davy. “Zo kon ik dan regelmatig naar de wedstrijden gaan kijken, een feest !” Een paar jaar later kocht Davy voor het eerst een abonnement. “Dan was het hek helemaal van de dam, want nu kon ik naar alle wedstrijden gaan kijken, maar op een gegeven moment was ook dat niet meer voldoende. Ik wou meer doen !”

Davy sprak erover met zijn vrienden en besloot een supportersclub op te richten. “Ondertussen bestaat de club vijf jaar en steek ik daar vrijwel iedere dag heel wat van mijn vrije tijd in”, verzekert Davy. “Gelukkig kan mijn vriendin Faye ermee leven. Het is zelfs al zover gekomen dat zij ook haar agenda aanpast aan de speeldagen van Club, maar meegaan naar de wedstrijden is er toch nog te veel aan. Ook mijn agenda staat volledig in het teken van Club. Niemand moet mij uitnodigen voor om het even wat. Wanneer Club speelt, gaat dat voor. Ik mag niet zeggen dat Club op de eerste plaats komt, die plaats is voorbehouden voor Faye, maar het benadert de eerste plaats toch heel erg.”

Davy heeft ook een hele verzameling memorabilia van Club. “T-shirts, foto’s, sjaals, alles wat er van Club te verkrijgen is, verzamel ik”, zegt Davy.

“Hier in huis, in onze kleren en in alles gaat het blauw-zwart boven”

Strijkijzer

“Al mijn memorabilia staan nog in de kelder en er hangen foto’s in het toilet, maar het is mijn grote droom om ooit een soort mini museum van Club Brugge te maken. Misschien in mijn tuinhuis.”

In zijn leven primeren de kleuren blauw en zwart. “Hier in huis, in onze kleren en in alles gaat het blauw-zwart boven. Andere kleuren kunnen nog een beetje, maar paars is helemaal uit den boze, dat komt er hier niet in, geen paarse sokken zelfs. Niets !” betoogt Davy. “Hoewel mijn vriendin eens een strijkijzer had gekocht en toen ze ermee thuis kwam die paars bleek te zijn. Van alle kleuren net paars ! Maar goed we hadden die nodig en er was geen ander kleur voorradig, dus voor die ene keer zie je dat dan door de vingers, maar het blijft prikken in mijn ogen. Paars dan nog wel !”

Brave supporters

De supportersclub, ondertussen al met een 50-tal man, heeft ondertussen zijn vaste stek in vak 2.14 bij de spionkop. ‘Ondertussen kennen we al heel wat van de andere supporters, maar ook heel wat spelers van Club. Het is altijd een gezellige bedoening in het stadion. Club heeft supporters die in goede, maar ook in kwade dagen hun ploeg blijven steunen. Daarbij zijn de supporters allemaal behoorlijk braaf. Er is nooit heibel, wel eens roepen of zo, maar geen echte heibel zoals in vele andere plaatsten”, verzekert Davy

“Met de supportersvereniging gaan we ook naar de buitenlandse wedstrijden kijken. Dan leggen we samen met een andere supportersvereniging een bus in om naar de match te rijden. Meestal rijden we dan de hele nacht, gaan naar de match en rijden na de match keren we weer naar huis. Voor de match tegen Manchester heb ik wel zelf de auto genomen. Ik ben er een paar dagen gebleven om de stad te bezoeken, maar het hoofddoel is en blijft altijd de match. Supporteren voor Club is een passie, een belevenis waar je niet vanaf komt.”

(AN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.