Club zwoegt zich naar finale na 1-2-winst op Zulte Waregem

© belga
Redactie KW

Club Brugge heeft een flinke stap richting winst in de Croky Cup gezet: het versloeg Zulte Waregem met 1-2 na een heerlijke cupmatch. Essevee streed tot de laatste snik en moet nu alles op het bereiken van Play-off 1 zetten.

Twee ploegen op volle kracht: het illustreert het belang dat zowel Francky Dury als Philippe Clement aan de Beker van België hechten. Bij Zulte Waregem dus geen Jelle Vossen, maar met Marcq, Seck en Sissako drie verdedigende middenvelders. Centraal achterin kreeg Walsh het vertrouwen, Baudry zat op de bank. De onbetwiste competitieleider liet Vanaken, ondanks een polsblessure, toch opdraven, net als aanwinst Krmencik trouwens.

Club zwoegt zich naar finale na 1-2-winst op Zulte Waregem
© BELGA

Twee doelpogingen binnen de eerste vijf minuten, één aan iedere kant (Bruno voor Essevee, Krmencik voor Club) lieten meteen het beste vermoeden voor een beklijvende cupmatch. Dat evenwicht zette zich door: Marcq knalde op Mignolet, Dennis mikte voorlangs. Het bleef leuk over en weer gaan, met veel dynamiek in de acties van Diatta en Mensah. De thuisaanhang haalde opgelucht adem toen een poging van Diatta net naast zeilde, terwijl Mignolet haast zijn vingers brandde op een pegel van Bruno. De circa 12.000 toeschouwers lustten er wel pap van en kregen waar voor hun geld, in een eerste helft om duimen en vingers bij af te likken. Met als apotheose: een poging van Vormer, door Walsh van de lijn gekeerd. Geen ‘spookgoal’ dit keer, hoewel ze bij Club wel op een herhaling van het Antwerp-scenario hadden gehoopt.

Club zwoegt zich naar finale na 1-2-winst op Zulte Waregem
© BELGA

Mechele breekt de ban

Ook na de rust nam Essevee de koe meteen bij de horens, Mignolet was attent op een center van Larin. Minuten later trof de Canadees de paal na een heerlijke aanval, Berahino stond net niet goed genoeg gepositioneerd voor de rebound. Bij de eerste echte bezoekende prik was het evenwel bingo, Mechele duwde met de borst een kopbal van Krmencik over de lijn.

Club zwoegt zich naar finale na 1-2-winst op Zulte Waregem
© BELGA

Brugge rook bloed en duwde door, Essevee was even groggy. Francky Dury probeerde het tij te keren door de ongelukkige Berahino te wisselen door Oberlin. Die had meer buskruit in de problemen en deed de Brugse defensie meermaals naar adem happen. Zulte Waregem ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker: een knal van Walsh zoefde naast, Oberlin strafte ei zo na een mistasten van Mechele af en Mignolet was attent op een vrije trap van Bruno. De vierde keer was het toch raak: Sissako zette zich knap door en bediende Oberlin, die niet aarzelde: 1-1 na 77 minuten.

Verlengingen? Geen zin in, dacht Charles De Ketelaere. De ingevallen aanvaller zag zijn eerste treffer afgekeurd door voorafgaand handspel van Balanta, vijf minuten voor tijd was het wel raak: Schrijvers kopte door, ‘CDK’ omspeelde Bossut en tekende de 1-2 aan. Game over, Club Brugge mag op 22 maart naar de Heizel.

Club zwoegt zich naar finale na 1-2-winst op Zulte Waregem
© BELGA

Zulte Waregem: Bossut, Mensah, Deschacht, Walsh, De fauw, Marcq (90′ Dompé), Sissako, Seck, Bruno, Berahino (61′ Oberlin) en Larin.

Club Brugge: Mignolet, Sobol, Deli, Mechele, Mata, Balanta, Vormer, Vanaken, Diatta, Krmencik (71′ De Ketelaere) en Dennis (51′ Schrijvers).

Doelpunt: 54′ Mechele 0-1, 77′ Oberlin, 87′ De Ketelaere 1-2.

Geel: 44′ Krmencik.

Club zwoegt zich naar finale na 1-2-winst op Zulte Waregem
© BELGA