Charles Vanhoutte van Union en Kamerlid Koen Geens gaven aftrap G-wedstrijd

De aftrap werd gegeven door Charles Vanhoutte, profspeler bij Union en ook Ambassadeur van G-Voetbal Kortrijk. Hij deed dit samen met Kamerlid Koen Geens (CD&V). © Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op zondag 2 juni speelde G-voetbal Kortrijk tegen de G-ploeg van KVO Oostende op de Sportcampus Lange Munte in Kortrijk. De aftrap werd gegeven door Charles Vanhoutte, profspeler bij Union en ook Ambassadeur van G-Voetbal Kortrijk. Hij deed dit samen met Kamerlid Koen Geens (CD&V).

Deze match stond helemaal in het teken van G-sport. België blijkt vandaag het op een na slechtste land te zijn op vlak van infrastructuur en begeleiding voor G-sport in Europa. België telt ongeveer 25.000 sportclubs in België, en daarvan bieden er slechts ongeveer 950 G-sportmogelijkheden aan. Nochtans zijn er meer dan 500 G-sporten. Ook in Kortrijk zet deze trend zich door: van de 134 clubs bieden er ongeveer 10 G-sporten aan.

G-Voetbal Kortrijk wil sinds jaren graag een sportcomplex bouwen waar G-sporters verscheidene G-sporten kunnen beoefenen, naar het voorbeeld van sportcentra in Nederland waar dat wel mogelijk is. Mooi detail: over precies een jaar in mei ’25 komen de Special Olympics naar Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier