Cerclecoach Paul Clement: “AA Gent staat onder zijn waarde geklasseerd”

Thibo Somers viert na een zege tegen STVV, vorig seizoen. © belga
Redactie KW

Er wachten Cercle Brugge nu twee thuismatchen, te beginnen met een wedstrijd tegen de Buffalo’s. “We moeten de mentaliteit van in de tweede helft in de Brugse derby op de mat brengen”, vindt trainer Paul Clement.

Ondertussen loopt de verkoop van abonnementen bij Cercle door en verwacht men zaterdagnamiddag (16.15 uur) voor de komst van KAA Gent toch circa drieduizend fans.

Dino Hotic (Bosnië- Herzegovina), Dimitar Velkovski (Bulgarije) en Naomichi Ueda (Japan) worden pas vrijdag terug bij de groep verwacht. Het drietal was met hun land actief tijdens enkele interlands, waarin Ueda als invaller zelfs op het einde het enige doelpunt scoorde tegen Ivoorkust: 1-0. Velkovski maakte tegen Finland dan weer zijn debuut als A-international.

Als blijkt dat hun coronatest negatief is, kunnen zij op training aansluiten. Dat maakt er de voorbereiding op de match tegen KAA Gent niet gemakkelijker op.

Blessures

Johanna Omolo (spierblessure) zal er misschien de week nadien tegen Moeskroen weer bij zijn. Ook Aldom Deuro is geblesseerd. Alexander Corryn en David Bates trainen opnieuw met de groep mee.

“Met David moeten we voorzichtig zijn dat hij zich niet overbelast. Na zijn eerste twee volledige wedstrijden bij ons was het toch wel een jaar geleden dat hij nog negentig minuten speelde. Misschien zorgde dit er wel voor dat hij geblesseerd geraakte. Maar hij is fit”, weet de coach.

Biancone

Een speler die eigenlijk als eerste in de voorbije transferperiode verwacht werd, was Guilian Biancone. De verdediger kwam uiteindelijk als laatste en de Fransman is terug op Cercle met een statement. Hij wil spelen. Na een succesvolle uitleenbeurt vorig seizoen is Clement alvast tevreden met de komst van zijn jongste aanwinst.

“Het zal een andere ervaring zijn voor Guilian. Vorig seizoen was het een harde strijd tegen de degradatie. Hij is nog meer volgroeid, wij zijn een andere ploeg nu en we willen hem helpen bij de stappen die hij wil maken”, klinkt de trainer. “In zijn laatste matchen met AS Monaco speelde hij overigens als linksachter. Ook dat is goed om weten.”

Thibo Somers

Na het vertrek van Guy Mbenza naar Antwerp lijkt Thibo Somers, als een speler uit de eigen jeugd, meer op de voorgrond te kunnen treden. “We zijn tevreden met Iké (Ugbo) en Thibo. Als blijkt dat er toch nog iemand nodig is als diepe spits, of dat er op een andere positie een alternatief nodig is, kunnen we tijdens het wintermercato zien wat er op de markt is of welke opportuniteiten er zijn”, pikt sportief directeur Carlos Avina in. “We zitten nu reeds anderhalve maand verder dan wanneer de zomermercato anders ten einde is.”

Clement heeft alvast veel vertrouwen in Somers. Volgens hem heeft Thibo de mogelijkheden om op diverse posities te spelen. “Bij mijn komst op Cercle vroeg ik hem om zijn geliefkoosde posities. Hij zie meteen: 7, 9 en 11. Ik vroeg dan, wat geniet nu echt je voorkeur? Hij zei: het is mij om het even.”

“Als een speler met zo’n geloof en vertrouwen over zichzelf praat, dan geeft dit mij als coach nog een grotere overtuiging dat hij dat kan. In zijn speelminuten die hij kreeg was hij ‘verry effective’. Thibo is een zeer hard werkende, eerlijke voetballer. Hij wil meer spelen en is geliefd door zijn medespelers en de fans, want hij heeft op Cercle toch wel een geschiedenis.”

Ondergewaardeerd

Clement is tevreden over en met zijn spelersgroep die hij nu heeft. De komende tegenstander KAA Gent kende een slappe start, maar toonde in de laatste match tegen Beerschot een geheel ander gezicht. “We hebben reeds een goede analyse gemaakt”, benadrukt de coach.

“Gent staat ondergewaardeerd in het klassement. Het zal niet lang meer duren vooraleer ze aan de top meedraaien. Ze hebben er de spelers en de ervaring voor. Hun statistieken spreken over veel schoten op doel, hun tegenaanvallen. Met die hoge cijfers komen vroeg of laat toch de resultaten. Cijfers die ze verdienen. We zullen er moeten staan. En net als tegen Club Brugge zullen wij ons niet ingraven. In die derby deden we het vooral in de tweede helft niet onaardig. Die mentaliteit moeten we zaterdag op de mat brengen”, besluit Clement. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier