Caféuitbater uit Oostende plant tattoo van Marc Coucke bij bekerwinst

Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

De liefde voor KV Oostende gaat bij Pascal ‘Passe’ Devriendt redelijk ver.

Pascal ‘Passe’ Devriendt is de uitbater van café Twilight in de Oostendse uitgaansbuurt. Zijn sympathie voor de kustploeg kan niet op, want op zijn rug prijkt een grote tatoeage van Manten en Kalle. “Ik liet de twee mascottes van de ploeg in inkt vereeuwigen op mijn lichaam. De tatoeage kwam er toen de ploeg nog in tweede klasse speelde. Als een van de grootste supporters van KV Oostende vond ik het wel ludiek om de twee piraten op mijn huid te zetten”, zegt Passe.

Intimiteit met de club

Vandaag is er bijna geen plaats meer op zijn rug. “Af en toe moet ik mijn lichaam ontbloten om die tatoeage te tonen, maar ik wil er niet mee te koop lopen. Op die manier deel ik een stukje intimiteit met de club. De pijn van de naald? Dat valt wel mee voor een fanatieke supporter“, knipoogt Passe.

Onlangs kwamen er nieuwe KVO-tatoeages bij op zijn lichaam. “Ik liet het stamnummer van KV Oostende en het oprichtingsjaar op mijn schouders plaatsen, respectievelijk de cijfers 31 en 1981. De KVO-gekte doet er niets aan, ik ben altijd al gek van deze ploeg. Als we straks de Beker van België winnen, komt er een cartoon van Marc Coucke op mijn lichaam, net als een beker en het jaartal. De tatoeage zal ik in Cuba laten zetten door een vriend. Ik heb mijn hart verloren aan het Zuid-Amerikaanse land. We boeken onze vlucht altijd redelijk op het nippertje, dus de bekerfinale had in geen geval in de weg gestaan”, lacht de caféuitbater.

Schrik voor pronostiek

“Mijn partner Wendy en ik gaan sowieso mee naar de Heizel, wat had je gedacht? De Twilight blijft gewoon open die zaterdag. We plannen iets speciaals voor de thuisblijvers, ik denk aan een gratis glaasje cava of iets dergelijks. Een pronostiek? Daarop geef ik geen antwoord, want je mag nooit op de feiten vooruitlopen. Eerdere prognoses van mijn kant waren akelig correct, denk aan de 3-1-uitschakeling van België tegen Wales op het EK voetbal vorig jaar. Had ik toen maar geld ingezet vooraf. Nu wil het ik noodlot zeker niet tarten”, lacht Passe.

(MF – Foto MF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.