“Bij het minste dat je weggeeft nemen ze alles”

Philippe Clement: “We wisten dat er een verschil was in kwaliteit.” © BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Een derde opeenvolgende stunt in de Champions League heeft er nooit ingezeten. Daarvoor was het klasseverschil met Manchester City nu eenmaal te groot. Dat besef was er ook bij coach Clement en doelman Mignolet.

“We waren op voorhand realistisch”, aldus de coach. “We wisten dat er een verschil was in kwaliteit. Dan heb je heel wat geluk nodig en een buitengewone prestatie om punten te halen. Ik gaf al aan dat City een van de twee beste ploegen van de wereld is. Bij het minste wat je weggeeft, nemen ze alles.”

Zijn collega Pep Guardiola, waar Clement grote fan van is, ging ten rade bij Anderlechtcoach Kompany: “Ik sprak met Vinnie. Hij kent Brugge beter dan mezelf en hij gaf wat tips. Let op Vanaken was zijn devies. Ik ben erg tevreden met onze prestatie. De pressing zat goed, we recupereerden snel de bal. Alle aspecten van ons spel waren heel goed. Binnen twee weken spelen we terug tegen elkaar, dan zal Clement wel iets in elkaar flansen. Het wordt een heel andere wedstrijd maar wij willen terug de drie punten. Met een negen op twaalf zijn we dan dicht bij de kwalificatie.”

Nog geen ander plan

Een ander plan om dit Manchester City te ontwrichten, Clement had gisterenavond alvast nog geen idee: “Ik denk niet dat een ander plan het resultaat zal veranderen. We spreken over absolute topkwaliteit en dit was geen leuke ervaring voor onze spelers. Maar we moeten er de juiste lessen uit trekken en er sterker uitkomen. Ik zie gelijkenissen met PSG twee jaar geleden. Ook toen leden we een serieuze thuisnederlaag en dan volgde uit wel een goede prestatie.”

Doelman Simon Mignolet: “Het gevaar kwam van overal.”
Doelman Simon Mignolet: “Het gevaar kwam van overal.” © BELGA

Doelman Mignolet kreeg vijf treffers om de oren maar hij kon zich wel neerleggen bij de nederlaag: “We moeten niet meer ontgoocheld zijn dan bij een 0-1. Ze hebben over het gehele veld kwaliteit lopen, ze rekenen niet enkel op drie supersterren zoals PSG. Het gevaar kwam van overal, dat is de eerste keer dat we zoiets meemaken. Het geloof in de ploeg en het stadion was er zolang het 0-0 was, maar bij een 0-2 ruststand weet je dat het een lastige avond zal worden.”

“We wisten dat dit scenario mogelijk was en hetzelfde scenario kan ook daar gebeuren. We kregen vijf goals binnen maar het konden er ook meer zijn. We focussen op de volgende wedstrijd en proberen daar een resultaat te behalen. Ons kwalificeren wordt een ander verhaal maar we mogen trots zijn op wat we nu al behaald hebben.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.