Winkel Sport gaat in derde kwartier kopje onder tegen KRC Genk in de Croky Cup en verliest uiteindelijk met 0-6

Voor een strafschopfout op Ugbo kreeg Felix Reuse geel. De spits zette de penalty zelf om. © VDB
Wouter Vander Stricht

Tot het half uur zag het er nog goed uit voor Winkel Sport. De thuisploeg moest wel de wet van de sterkste ondergaan, maar gaf al bij al weinig weg. Maar in het derde kwartier schoot de rood-zwart in eigen voet. Ondertussen was doelman Kudimbana al gewisseld en scoorde de bekerhouder plots erg vlot. De 0-4 ruststand werd in de slotfase nog naar 0-6 opgedreven.

Voor de bekerwestrijd tussen Winkel Sport (eerste nationale, vroegere eerste amateurklasse) was het Terschuerenpark zo goed als vol gelopen. Genk kreeg 400 kaarten toegewezen, maar verkocht niet alle tickets. Slechts 144 bezoekers kwamen opdagen en dat zorgde er wel voor dat de staantribune – normaal voorzien voor de blauw-witte fans – naar de thuisploeg ging. Zo hadden de ruim 1.600 Winkel-fans die aanwezig waren om hun ploeg te ondersteunen wat welgekomen extra ruimte.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bij Winkel Sport de verwachte elf aan de aftrap. Joey Dujardin moest geblesseerd afhaken, Michiel Clyncke lag al voor langer in de lappenmand. Bij KRC Genk geen Ito of Heynen, die waren niet mee gereisd. Sterkhouders als Munoz, Onuachu en Bogonda begonnen op de bank.

Doelman valt geblesseerd uit

Het eerste gevaar kwam er via Paintsil die voorlangs besloot. Maar ook Winkel liet zich niet onbetuigd. Een uitbraak over links via Deschilder bereikte net niet Boris Kudimbana. Genk voerde het eerste kwartier de forcing, voor Winkel was het alle hens aan dek om alles te belopen. Winkel stak nog eens de neus aan het venster toen Amini de bal in de rechthoek kon bijhouden, aflegde voor Beyens, maar diens voorzet iets te ver was voor Rens Verhooghe.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op het halfuur ging doelman Niçaise Kudimbana zitten in de grote rechthoek. Het betrouwbare sluitstuk kon niet verder en werd vervangen door Arne Galens. Even over het half uur brak Ugbo door en haalde Reus hem neer. Geel voor de Winkelse kapitein en Ugbo ging zelf achter de bal staan. Met wat geluk en via het been van Arne Galens ging de bal centraal in doel. In de 36ste minuut viel het doek al meteen. Arteaga verscheen schuin voor Galens en vanuit een scherpe hoek knalde die de bal onder de doelman. En daarna ging het zeer snel. Luka Oyen brak snel door over de rechterflank, haalde de achterlijn en legde gepast achteruit voor Arteaga die hard zijn tweede binnen knalde. En het werd zelfs nog voor de rust 0-4. Het leek wel even comedy capers in de Winkelse kleine rechthoek toen twee spelers nogal knullig de bal misten en Paintsil aan de twee paal een zeer makkelijk doelpunt kon scoren.

Vervangingen aan de rust

Aan de rust bleef bij Winkel Masis Voskanian, al het heel seizoen wat op de sukkel, in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Marvin Dewaele. Bij Genk mocht de dubbele doelpuntenmaker Arteaga al gaan douchen, de pas 18-jarige Tuur Mommens was zijn vervanger. Het eerst kansje in de tweede helft was zowaar voor Winkel Sport. Amini zette zich door op links en bereikte zijn spitsbroeder Kudimbana die zijn schot wat kraakte. En even later braken Amini en en Debouver samen door. Debouver had het gevoel onderuit gekegeld te worden in de zestien, maar ref Michiel De Cuyper wuifde dat weg tot groot ongenoegen van Debouver. Diezelfde Debouver bereikte net niet Kudimbana voor doel. RC Genk liet duidelijk de teugels wat vieren, maar echt profiteren kon WSP niet. Op de daaropvolgende hoekschop kreeg Pupe een schietkans, maar rateerde die helemaal. Een Winkelse goal van Dauchy werd ook nog afgekeurd voor buitenspel.

Ook Genk schoot opnieuw wakker. Paintsil rolde na samenspel met Preciado zijn rechterflank op en bereikte Mike Tresor. Zijn schot ging Winkelse voet over. Tresor trok zich even later op gang en stevende af op het doel van Galens. Hij stak Luka Oyen diep, maar zijn trap ging via een Winkels been ook net naast. Na een mistasten van Pupe maakte Ugbo er nog 0-5 van met ook zijn tweede van de avond. Maar het mooiste doelpunt moest dan nog volgen. Thoma knalde vanop 20 meter de 0-6 los de winkelhaak binnen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Winkel Sport: N. Kudimabana (28′ Galens), Pupe, Reuse, Dauchy, Verhooghe, Beyens (75′ Mitu), Voskanian (46′ Dewaele), Deschilder, Debouver, B. Kudimbana (59′ Van de Velde) en Amini (75′ Waeghe).

KRC Genk: Leysen, McKenzie (75′ Munoz), Sadick, Preciado, Arteaga (46′ Rommens), Toma, Eiting, Thorstvedt (59′ Tresor) , Paintsil, Oyen en Ugbo.

Doelpunten: 34′ Ugbo 0-1 (pen.), 36′ en 39′ Arteaga 0-2 en 0-3, 44′ Painsil 0-4, 82′ Ugbo 0-5, 88′ 0-6.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.