Livestream van bekerwedstrijd Cercle-KVO massaal bekeken

Cercle won met 3-1 van Oostende.©KURT DESPLENTER BELGA
Cercle won met 3-1 van Oostende.©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

De West-Vlaamse derby in de Croky Cup van dinsdagavond werd door de rechtenhouders niet op televisie uitgezonden en daarom namen Cercle Brugge en KV Oostende het heft in eigen handen om hun supporters de match live aan te bieden. Die bereikte maar liefst 13.260 unieke kijkers.

In totaal werd de stream 19.832 keer afgespeeld en dat in maar liefst 56 verschillende landen. Via een livestream op de website van Cercle en KVO werd een captatie met drie camera’s naar de huiskamers gebracht. De website van groen-zwart was goed voor 6.207 unieke kijkers, die van de kustploeg werd 5.987 mensen bekeken. Vele anderen deden dit onder andere via Facebook, Instagram of Twitter.

Johnny Nierynck, gewezen speler en hulptrainer bij Cercle en ex-speler van Oostende, en Toni Obi, ex-speler van KVO, zorgden voor commentaar bij de wedstrijd die uiteindelijk door groen-zwart met 3-1 werd gewonnen.

Kijkers in hele wereld

Ruim 95 procent van de unieke kijkers die de match volgden, kwam uit ons land. Ook in het buitenland, zoals in Duitsland, Frankrijk, de VS, Brazilië, Zambia, de Verenigde Arabische Emiraten, Costa Rica, de Dominicaanse republiek en zelfs in India, Japan en Indonesië werd naar de stream gesurft. “Een fantastisch resultaat na een even fantastische samenwerking met KV Oostende en Picstory, het productiehuis achter Focus-WTV”, klinkt het bij Cercle. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.