Arne Maertens (KFC Heist) is de eerste EOTS-speler van de maand in de provinciale reeksen

De verkiezing van de EOTS-speler van de maand breidde sinds dit jaar uit tot tweede provinciale. Nu wordt zowel een EOTS-team uit tweede en derde amateurklasse als een team met spelers uit eerste en tweede provinciale samengesteld. Dus twee EOTS-teams en meteen ook twee spelers van de maand. In de provinciale reeksen gaat de eer naar Arne Maertens, sinds dit seizoen doelman bij KFC Heist. “We hebben een superbende”, laat hij alvast weten.

Arne Maertens voelt zich in zijn sas bij KFC Heist. © VDB

En misschien kan hij de superbende wel meetronen naar de EOTS-party van zondag 12 mei in Roeselare. Als winnaar van de maand heeft hij immers een ticket beet.

Arne: “Ik kende EOTS al van in de krant en zag het ook al vaak op Facebook passeren. Ik vind het een leuk initiatief van de organisatoren en van de krant om dit ook in tweede provinciale te doen. Het voelde natuurlijk goed aan om meteen in het EOTS-elftal van de maand te staan.”

Na tien wedstrijden hield je al zes keer de nul!

“Als keeper is dat een leuke statistiek, maar we doen het met het hele team. Verdedigen doe je met zijn allen. Net als aanvallen, misschien kunnen we ook nog de topschutter van de reeks leveren.” (lacht)

Je bent aan je eerste jaar bij KFC Heist toe, wat was de weg er naar toe?

“Ik startte met voetballen bij Club Brugge en bleef er tot mijn elf jaar. Daarna volgde Jong Male, twee jaar OMS Ingelmunster; twee seizoenen VV Westkapelle, opnieuw Jong Male en nu dus bij KFC Heist. Ik ben hier niet enkel in een toffe groep terecht gekomen, we kunnen hier ook werken met een zeer bekwame trainersstaf onder leiding van Dimitri Delporte. Ik kende hem niet, maar hij haalde me naar Heist. Dat heb ik me nog niet beklaagd, want ook de accommodatie is hier uitstekend. Onze grasvelden liggen er perfect bij. Ook Knokke werkt hier dit jaar de thuiswedstrijden af, maar het veld blijft in uitstekende staat.”

Samen met zijn verdedigers hield Arne Maertens al zeven keer de nul.
Samen met zijn verdedigers hield Arne Maertens al zeven keer de nul.© VDB

Ook de vorm van het eerste elftal is niet slecht. In tweede provinciale A staat het op de derde plaats na KFC Varsenare en KSV Bredene.

“We moeten zo lang mogelijk meespelen voor de promotie, dat mag zeker ons doel zijn. We hebben een team met mogelijkheden.”

Bruggeling Arne woont ondertussen samen in Koolkerke en is duchtig bezig met verbouwingen. Beroepshalve is de 25-jarige goalie als de slag in een labo in Zeebrugge.

In de verkiezing van de speler van de maand hield hij Gianni Vandecasteele (41 procent) af door 47 procent van de stemmen te scoren. “Heel wat vrienden hebben me via Facebook gesteund, waarvoor dank. Op het EOTS-feest zal ik zeker van de partij zijn.”

Afspraak dus op zondag 12 mei in het Fabriekspand in Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.