Amy Roman over titel Club Brugge Vrouwen B: “Tweede nationale wordt vechten”

Redactie KW

Club Brugge Vrouwen B pakte vorig weekend de titel in eerste provinciale van het West-Vlaamse damesvoetbal.

Amy Roman had met twee doelpunten haar aandeel in de beslissende zege. Ze scoorde de derde en vierde goal in de 2-4-zege en gaf haar ploeg zo de nodige ademruimte. “Het is altijd leuk om te scoren, maar het belangrijkste was de overwinning”, blijft de 18-jarige Leffingse er zelf nuchter onder. “Maar ik ben wel blij dat ik mijn bijdrage kon leveren aan deze overwinning. Al was de titel het belangrijkste.”

De vijfdejaarsstudente TSO specialisatie voetbal aan KTA Brugge was dit seizoen zowel bij de A- als B-ploeg actief. “Je leert veel bij. Ik trainde mee met de A-ploeg en het wordt beloond als je goed je best doet. Ik ben dan ook tevreden dat ik af en toe mijn kans krijg bij de A-ploeg. Tweede nationale wordt een stap hoger. Het wordt vechten, maar als we als ploeg samenwerken, zullen we er wel komen.”

Mogelijk volgt komend weekend opnieuw een titelfeest als de A-ploeg in een duel tegen GFA Sinaai de titel kan pakken in tweede nationale. “Als ik er niet bij ben, zal ik er toch zijn om te supporteren”, aldus nog Amy die al een vijftal seizoenen bij Club speelt en voordien voor SK Opex Girls Oostende uitkwam. “Maar die ploeg bestaat intussen jammer genoeg niet meer. Na een testdag mocht ik toen naar Club Brugge komen en dan twijfel je als voetballer niet”, besluit Amy.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.