KZ Dentergem (4C) rekent op eindrondeticket

KZ Dentergem hoopt via de eindronde te promoveren. (foto VDB) © VDB
Redactie KW

KZ Dentergem pakte vorig weekend uit met een vooroorlogse score (8-2) tegen Jong Anzegem, dat straks ook de eindronde speelt. De bijna 36-jarige Kenneth Taelman hoopt zijn carrière in schoonheid af te sluiten. Met een titel kan het niet meer, via de eindronde wel.

“De voorbije weken was het net iets minder met 0 op 6 tegen Bissegem B en Jong Helkijn. We moesten ons dus herpakken in de topper tegen Jong Anzegem. Het was bijna niet te geloven, maar bijna elke kans vloog tegen de touwen. Dat verklaart ook de eindstand.. Het bezorgt ons opnieuw een goed gevoel en hopelijk is de trein nu terug vertrokken richting een eindrondeticket, want daar rekenen we toch wel op.”

“Of we klaar zijn voor een stapje hogerop? Dat zeker. Het is nu al enkele jaren dat we met bijna dezelfde ploeg de top viseren in deze reeks en altijd was het net niet. Nu hopen we toch via de eindronde alsnog te kunnen promoveren, en ja we zijn er klaar voor. De kern is zeker sterk genoeg voor derde.”

Maar de promotie naar derde zal zonder Taelman gebeuren. “Ik heb inderdaad bekend gemaakt na dit seizoen te stoppen met voetballen. Zowel de trainingen als de wedstrijden zijn net iets lastiger geworden. Het is dus tijd dat ik de fakkel doorgeef aan de jongeren. Zelf wil ik meer tijd steken in mijn gezin en ook in de begeleiding van mijn twee voetballende zonen. De ene speelt hier in Dentergem, de andere in Deinze. Ik wil voortaan meer aan de zijlijn staan bij hen.”

Haalbare kaart

Zaterdagavond wacht de partij bij SV Ingelmunster B. “In normale omstandigheden moet dit ook een haalbare kaart zijn, maar aan onderschatting doen we niet. Ze staan niet voor niets ook halverwege en grijpen vooral thuis de punten. Dat komt wellicht door het grote veld, maar dat zal ons als voetballende ploeg zeker in de kaart spelen”, besluit de schrijnwerker uit Dentergem. (SBR)

Zaterdag 24 februari om 19.30 uur: SV Ingelmunster B – KZ Dentergem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier