Ulrik Maertens is minstens tot einde dit kampioenschap T1 van VV Westkapelle: “Puntje van de hoop tegen Lombardsijde”

Het geloof in Ulli Maertens is groot aan de Oostkust. Hij moet VV Westkapelle naar veilige wateren loodsen. (foto JPV)
Redactie KW

Vorige speeldag, in Loppem, stond Ulrik Maertens voor zijn vuurdoop als hoofdcoach bij VV Westkapelle (3B). De wedstrijd werd afgelast wegens wateroverlast. Hij debuteerde een week later, op bezoek bij Lombardsijde, en sleepte een heel belangrijk puntje uit de brand.

Ulrik Maertens is een hondstrouwe assistent. Steevast blies hij de loftrompet als hij sprak over zijn T1 Frederik Peel. Laatstgenoemde nam ontslag en Ulrik kreeg het vertrouwen. Logisch: Ulrik, Ulli in de sportwereld, kent voetbal, leidt heel bekwaam jongeren op maar vooral, wie op hem rekent wordt niet teleurgesteld. “Meteen dropte ik vier jongeren in het elftal. Ze hebben heel geduldig gewacht en werden in Lombardsijde beloond. Ik zag een geweldige teamspirit en hun truitjes waren doordrenkt met vuil en zweet. Dat was de voorbije weken niet het geval. Maar kom, zand erover. We blikken vooruit. Wij zijn niet dood maar hebben negen levens terwijl een kat er maar zeven heeft.”

“Natuurlijk toon ik begrip voor Frederik Peel. Na het 0-7-verlies tegen Wingene zegde hij mij dat hij zou stoppen. Aanvankelijk dacht ik hem nog tot andere gedachten te brengen maar de daaropvolgende donderdag bevestigde hij zijn voornemen. De inzet taande en na nieuwjaar sprokkelden we amper nog oogst. Daarenboven verlaagden sommige spelers zich tot uitspraken tegenover de T1 die ik absoluut niet waardeer. Wel kon ik beter hun frustraties plaatsen, ik leefde veel meer tussen de groep terwijl mijn T1 erboven stond”, aldus Ulrik Maertens.

Raimund De Cocq

“Samen met Raimund De Cocq, onze sportief verantwoordelijke, ben ik nu aan zet. We sprokkelden het puntje van de hoop. In de tweede helft van maart wacht ons een serieuze kalender. Zondag ontvangen we nummer vier Kanegem, de woensdag daarop is die uitgestelde match tegen titelpretendent nummer een Loppem gepland en op zaterdag 23 maart trekken we naar nummer vijf Pittem. Raimund De Cocq en ik kennen de groep door en door. Net daarom ben ik overtuigd dat we in geen enkele van die drie duels kansloos zijn. Na het vertrek van Frederik Peel wilde onze voorzitter geen nieuwe hoofdcoach binnenloodsen. Volgens hem hadden we de knowhow in huis. Met dank voor het vertrouwen, ik zal niemand ontgoochelen.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier