SV Loppem is kampioen in derde provinciale B: “Dit is de titel van de hele vereniging”

De spelers juichen na het behalen van de titel. © JPV
Redactie KW

SC Beernem A won op zaterdagavond verrassend in Eernegem waardoor SV Loppem de dag nadien kampioen kon worden mits te zegevieren in Lombardsijde. De Stormvogels stonden nog binnen het eerste kwartier 0-2 voor en speelden gecontroleerd de wedstrijd uit. De titel is binnen. SV Loppem kroonde zich voor het eerst in de geschiedenis tot kampioen.

In het tussenseizoen werden een aantal toppers binnengehaald. Daarvoor mag ondervoorzitter Anthony De Buyser en zijn team een pluim op de hoed steken. De grootste realisatie was evenwel het aantrekken van een topcoach als Jens Constant. Toen hij zijn opdracht aanvaardde, opperde de T1: “Laat mij in alle rust werken en ik realiseer iets moois.”

De coach verloor slechts één keer, speelde driemaal gelijk en won 23 duels. In Lombardsijde zette hij de kroon op het werk. “Laat me duidelijk zijn: dit is de titel van de hele vereniging, bestuur, trainers, supporters, medewerkers, maar vooral van de spelers. Vanaf het prille begin geloofden zij in mijn aanpak. Zij volgden de oefensessies gedreven en toonden zich vrienden op en naast het veld. Drie fantastische mensen stoppen na dit kampioenschap: kapitein Stijn Moeyaert, goalgetter Ward Onderbeke en doelman Harold Van Der Borght. Er zijn nog drie duels te gaan. We zullen vanzelfsprekend onze sportieve plicht vervullen en voornoemd trio een waardig afscheid gunnen. Natuurlijk ben ik dolgelukkig want na de overwinning van Beernem kreeg ik toch wat stress te pakken. Mijn jongens hebben me allerminst ontgoocheld. Pure klasse van hen.”

Sponsordag

Het was de innige wens van ondervoorzitter Anthony De Buyser om kampioen te worden op de sponsordag, op zondag 14 april, ter gelegenheid van het thuisduel tegen VK Dudzele. De oppergaai werd een week eerder binnengehaald. “Ik ben sprakeloos en geniet volop. Mijn taak als sportief verantwoordelijke gaf ik door aan Kevin Laethem, nu ik de taak van gerechtigd correspondent vervul. Ik vertrouw hem blind. Sta me toe voorzitter Matthias Van Oost in de hulde te betrekken. Hij is een figuur die ik ten zeerste bewonder. Onze supporters zijn goud waard, de titel draag ik aan hen op. (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier