24-jarige Arthur krijgt vertrouwen van bestuur KDC Ruddervoorde: KDC heeft 63 jaar jongere voorzitter

Zijn eigen zaak combineren met het voorzitterschap vormt volgens Arthur Deketelaere geen probleem. © GST
Redactie KW

Arthur Deketelaere (24) is de nieuwe voorzitter van voetbalclub KDC Ruddervoorde. Hij volgt Gilbert Deschaght (87) op die de titel van erevoorzitter krijgt.

Op de bestuursvergadering werd Arthur Deketelaere verkozen als nieuwe voorzitter van KDC Ruddervoorde. Hij is zaakvoerder van bouwmaterialen Deketelaere en reeds enkele jaren betrokken bij de voetbalclub als sponsor. Voor Arthur, die momenteel samen met zijn vriendin in Gent woont maar binnenkort weer naar Ruddervoorde verhuist, is het opnemen van het voorzitterschap een gevolg van zijn voorliefde voor het voetbal en zijn interesse in het sociale leven van Ruddervoorde.

“KDC is daar een mooi voorbeeld van. Alle leden kennen elkaar, het is een toffe club met een familiaal karakter en dat spreekt mij zeer aan. Vandaar dat ik de functie aanvaard heb. Ik wil een aanwezige voorzitter zijn die een jonge, frisse wind door de ploeg laat waaien maar zeker geen grote veranderingen zal doorvoeren. Ik wil me 200 procent inzetten om jonge mensen aan te trekken die willen meedenken over de toekomst van KDC Ruddervoorde”, zegt Arthur.

Een hele eer

Met zijn 24 jaar is Arthur Deketelaere wellicht de jongste voorzitter van het provinciaal voetbal. “Daar heb ik eigenlijk nog niet bij stilgestaan maar ik beschouw het als een hele eer dat ik op deze leeftijd het vertrouwen heb gekregen van de rest van het bestuur van KDC Ruddervoorde.”

“Ik wil een aanwezige voorzitter zijn die een jonge, frisse wind door de ploeg laat waaien”

Arthur wil KDC verder laten groeien. “In de eerste plaats wil ik er zijn voor iedereen die ook maar iets met de ploeg te maken heeft. Vaak weten de vrijwilligers wat er beter kan, het is dan ook de bedoeling naar hen te luisteren en samen naar een oplossing te zoeken. Het zijn deze mensen die ook de club dragen en op wie wij als bestuur altijd kunnen rekenen. Op sportief vlak zit ik op dezelfde lijn met de rest van het bestuur. We zien wel waar we dit jaar belanden.”

Vernieuwingsproces

Arthur is nog maar een jaar lid van het KDC-bestuur en heeft in die tijd het clubleven van KDC Ruddervoorde wat beter leren kennen. “Ik ben nu op een punt gekomen dat ik de nodige tijd kan vrijmaken om de taak als voorzitter op te nemen. Ik wil het reeds ingezette vernieuwingsproces verder helpen uitvoeren. Het is wel een proces dat nog moet groeien.”

Op de vraag of zijn eigen zaak te combineren valt met het voorzitterschap antwoordt Arthur zonder aarzelen: “Ik werk in Ruddervoorde en heb er goede mensen rondom mij zodat ik indien nodig snel kan inspelen op wat er gebeurt en het probleem kan helpen oplossen. Dus ik zie de combinatie werk en het voorzitterschap wel zitten.”

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.