Zondag derby tussen Lichtervelde en Zwevezele (2A): “Altijd wel potige duels”

Goede vrienden Simon Grymonprez en Steven Cortvriendt startten een paar maanden geleden ook samen een eigen kledinglijn met de naam Simpel. (foto Kurt) © Kurt Desplenter Foto Kurt
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Voor zowel Lichtervelde als Zwevezele was de seizoensstart eerder tegenvallend. Dat maakt van de onderlinge derby de ideale gelegenheid om de draad weer op te pikken en de fans een reden tot vieren te geven. Voor goede vrienden Steven Cortvriendt en Simon Grymonprez is het vooral ook een prestigeduel.

Lichtervelde-Zwevezele is een treffen tussen de voorlaatste en de negende uit de stand, maar vooral ook een duel tussen twee spelerskernen die elkaar goed kennen. Vooral goede vrienden Steven Cortvriendt (26, KFC Lichtervelde) en Simon Grymonprez (27, KSKV Zwevezele B) hebben dit burentreffen met stip in hun agenda aangeduid.

Na 11 matchen kunnen jullie beide niet echt tevreden zijn, denk ik?

Steven Cortvriendt: “Klopt. Het is dringend tijd dat we ons herpakken. We staan voorlaatste en dat is geen plaats voor een ploeg als Lichtervelde. We hebben nochtans kwaliteit genoeg.”

Simon Grymonprez: “Ook wij kunnen niet tevreden zijn. We wisselen nog te vaak hoogtes af met laagtes.”

Dus wordt zondag de ideale gelegenheid om het een en ander recht te zetten?

Simon: “De match in Lichtervelde staat bij mij altijd aangestipt in mijn agenda. Beide teams hebben topsupporters die altijd voor een optimale sfeer zorgen. Ik ben zelf Lichterveldenaar, dus is het altijd wat thuiskomen. Het voetbalplein ligt ook aan mijn achterdeur, dus ga ik te voet.”

Steven: “Het is een derby die leeft, zoveel is zeker. Veel spelers kennen elkaar en er is altijd een leuke sfeer. Onze supportersclub zorgt telkens voor de nodige ambiance, dus hopelijk kunnen we ze bedanken met een klinkende zege.”

Jullie zijn goede vrienden en stonden in het verleden al regelmatig tegenover elkaar.

Simon: “Ja, we staan al een paar jaar oog in oog voor deze derby. Tijdens onze jeugdjaren hebben we zelfs een titelmatch gespeeld, waarbij ik toen aan het langste eind heb getrokken. Steven versloeg me daarentegen een aantal jaar geleden in de eindronde voor promotie naar tweede provinciale. We hebben elkaar dus beide al eens een loer gedraaid.”

Vrienden komen ook supporteren, maar voor wie is nog groot vraagteken

Steven: “Het zijn trouwens altijd wel potige duels tussen ons. Zo kwam ik na de vorige derby thuis met een gezwollen voet. Je mag twee keer raden wie daar verantwoordelijk voor was.” (lacht)

Simon: “Ben je dan die trap van vorig jaar in mijn gezicht al vergeten misschien? Je hebt er nog één van mij tegoed.” (knipoogt)

Samen:(lachen) “Tijdens de match zijn we elkaars grootste vijand, maar na de match zijn we weer goede vrienden en drinken we samen een pint.”

Hebben jullie ook al samengespeeld?

Simon: “Neen, maar we hebben het er soms wel over. Voorlopig zit dat er echter nog niet aan te komen. We gaan ook vaak naar elkaars matchen kijken en hoewel we nog nooit samenspeelden, kennen we elkaars kwaliteiten en pijnpunten dus heel goed.”

Steven: “Dat klopt! Simon laat zich graag met veel show vallen. (lacht) Maar verder heeft hij een goeie linkse voet en loopt hij slim.”

Simon: “Jouw pijnpunt is die enkel die je in het begin van het seizoen zwaar omstuikte, dat was jouw linkse hé, toch? (lacht) Neen serieus, Steven is het type verdediger die je door zijn vinnigheid twee keer voorbij moet gaan.”

Hoe wordt er naar de match toegeleefd?

Steven: “We halen al eens graag oude uitslagen boven, zoals de wedstrijd van een paar jaar geleden waar wij 5-0 wonnen en zo naar tweede promoveerden. Dat heeft Simon nog altijd niet volledig verteerd.”

Simon: “Zo’n derby wil je nooit verliezen. Ik wil graag nog buiten kunnen komen in Lichtervelde. De verliezer zal het weer een tijdje mogen aanhoren, ook binnen de vriendengroep. Die komen ook supporteren, maar voor wie, is nog een groot vraagteken.”

Zondag 21 november om 14.30 uur: KFC Lichtervelde – KSKV Zwevezele B.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.