Carlo Damman is EOTS-speler van de eerste periode in tweede en derde afdeling: “Geschrokken van het niveau in deze reeks”

Carlo Damman (links) geeft wekelijks het beste van zichzelf bij FC Gullegem. © VDB
Wouter Vander Stricht

Carlo Damman (28) speelde jarenlang bij KSV Roeselare en in coronatijden ook bij Knokke waar hij door het vermaarde virus nauwelijks in actie kwam. Bij FC Gullegem zette hij de stap terug naar tweede afdeling. “Maar ik ben serieus geschrokken van het niveau.” Maar niettemin maakt de rechtsachter er ook indruk. Hij haalde het EOTS-team van de eerste periode en won ook de publieke stemming. “Het is dankzij FC Gullegem en mijn ploegmaats dat ik in het EOTS-team sta.”

Carlo Damman speelde nog nooit eerder in tweede afdeling, de vroegere tweede amateurklasse. Starten met voetballen deed hij bij RC Waregem, waar hij op zijn tiende werd weggeplukt door SV Zulte Waregem. Zijn echte doorbraak zou hij kennen bij KSV Roeselare, waar hij zich in de harten van de fans voetbalde. Maar iedereen weet ondertussen hoe het die club verging, dus koos Damman om naar Knokke te trekken. “Ik had er met de winterstop voor anderhalf jaar getekend toen even later de competitie werd stil gelegd. Ook in het volgende seizoen werden er nauwelijks wedstrijden gespeeld. Voor dit seizoen koos ik voor FC Gullegem. Sportief een stapje terug, al ben ik hier toch geschrokken van het niveau. Je speelt hier wekelijks tegen zeer goede teams.”

FC Gullegem is een warme ploeg met Vlaamse jongens met goede spirit

Damman woont ondertussen in Deerlijk en heeft zich gevestigd als zelfstandig tuinondernemer. “Ik doe aanleg en onderhoud. Een boeiende job, maar fysiek kruipt die soms wat in de kleren. Mijn lichaam heeft zich daar wat moeten naar zetten, maar ondertussen ben ik het al gewoon. Gullegem is ook een stuk dichter bij mij thuis en ik ben hier in een warme club terechtgekomen. Ook haast allemaal Vlaamse jongens met een goede spirit.”

18 op 18, maar…

Na een moeilijke start vonden de jongens van Peter Devos plots hun draai. “We wonnen zes wedstrijden op rij, maar dreigen nog altijd de punten kwijt te raken van de match tegen Lokeren-Temse. Maar een definitieve uitspraak is er daar nog niet over. Afgelopen weekend verloren we bij KVK Westhoek, het was gewoon een mindere match van ons. Dat bewijst ook dat je in deze reeks telkens op de top van je kunnen moet presteren.”

Komend weekend is KSV Oudenaarde de tegenstander. “De ploeg stond lang onderin, maar heeft nu negen op negen gehaald. Nog maar eens een bewijs dat je in deze reeks tegen niemand op voorhand gewonnen bent. Maar we zullen zorgen dat we ervoor klaar zijn.”

Eerste plaats relativeren

EOTS was Carlo Damman niet echt bekend voor hij bij Gullegem terechtkwam. “De reeksen waar ik vroeger in speelde, kwamen niet in aanmerking voor deze awards. Maar ondertussen hoorde ik er wel een en ander over van mijn ploegmaats. Het is een leuk initiatief. Ik ben nu verkozen tot beste speler van het EOTS-team, maar dat moet je natuurlijk relativeren. Ik haal gewoon het meeste publieksstemmen. Het feit dat ik het team op zich haalde, vind ik wel een opsteker. Maar dat heb ik ook mee te danken aan mijn ploegmaats en onze schitterende serie die we neergezet hebben.” In de verkiezing hield hij zijn ploegmaat Indy Vancraeyveldt achter zich.

Dankzij zijn overwinning in de EOTS-poll krijgt Carlo Damman vier toegangstickets en een fles bubbels van de organisatie voor de EOTS-party op vrijdag 6 mei in het Casino van Knokke. “We zullen van de partij zijn.”

Meer over EOTS lees je op www.eots.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.