KSV Rumbeke mikt nog steeds op promotie: “Alle thuiswedstrijden winnen”

Robinson Woodruff verlengde zijn contract. © VDB
Redactie KW

In eerste provinciale kwam KSV Rumbeke met gezonde ambities aan de competitiestart. Ondanks de stevige concurrentie wilde het absoluut zijn verloren stek in het Nationaal voetbal heroveren. Daarvoor pakte het team van voorzitter Stefaan Bouckaert met een bijna volledig nieuwe ploeg uit. Na 20 speeldagen staat de blauw-witte garde momenteel op een gedeelde vijfde plaats.

“Het kampioenschap mogen we inderdaad vergeten”, opent de 27-jarige Robinson Woodruff. “Door een magere start in 2024 met amper 6 op 21 is KSV Diksmuide wellicht voorgoed vertrokken en maakt het hun favorietenrol volledig waar. Onze achterstand bedraagt al 19 punten en er zijn er maar 30 meer te verdienen. Onze pijlen moeten we dus echt op de eindronde gaan zetten. Daar strijden nog zeven ploegen voor vier plaatsen.”

Eitje te pellen

De aanzet was tegen Moen alvast goed met een 1-3-winst. “Het was echt een welgekomen overwinning en die was terecht. Moen werd in de belangrijke momenten van de wedstrijd afgemaakt. Hopelijk kunnen we nu deze positieve tendens doorzetten zaterdag in de derby tegen Oostnieuwkerke. Met alle respect voor de tegenstander, maar in onze situatie moeten we alle matchen op het ‘Sportpark’ winnen. Met onze buren hebben we na de heenwedstrijd trouwens nog een eitje te pellen. Daar leden we echt dom puntenverlies. Ook nu zal het weer zaak zijn om gasten als Gregory Hermans (ondertussen al acht doelpunten, red.) en mijn ex-ploegmaat Jeroen Vlieghe lam te leggen.”

Nieuwe overeenkomst

De toekomst van de ploeg ligt nog niet vast, deze van de ingeweken Bellegemnaar wel. “Ik heb onlangs een nieuwe overeenkomst getekend voor volgend seizoen. Ik start in september aan mijn zevende campagne. Eigenlijk heb ik nooit getwijfeld, want Essevee is een correcte club met ambities om weer hogerop te gaan en dat is ook mijn doel”, besluit hij. (SBR)

Zaterdag 17 februari om 20 uur: KSV Rumbeke – KSK Oostnieuwkerke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier