Guy Neirynck start zijn 21ste seizoen als keeperstrainer bij KSC Blankenberge

Guy Neirinck traint alle keepers van KSC Blankenberge, zowel jeugd als eerste ploeg.© (Foto JVH)
Guy Neirinck traint alle keepers van KSC Blankenberge, zowel jeugd als eerste ploeg.© (Foto JVH)
Redactie KW

Het jubileum ging zonder feesten voorbij, corona verhinderde samenkomsten. Niettemin is Guy Neirynck al twintig jaar keeperstrainer bij KSC Blankenberge. Hij wordt op de handen gedragen door de hele entourage van de kustformatie.

Momenteel vult Guy Neirynck zijn dagen als timmerman in een atelier, dit is zijn broodwinning, en met het helpen verbouwen van een huisje van zijn dochter. Hij mist zijn keeperstrainingen enorm. “Bij KSC Blankenberge oefen ik niet alleen de goalies van de eerste ploeg maar ook de ballenpakkers uit alle jeugdreeksen. Zo zie ik ze groeien en openbloeien. Op maandagavond blijf ik thuis: alle andere dagen ben ik te vinden in die prachtige accommodatie. Slechts één competitie zocht ik andere oorden op, toen ik vriend Jannes Tant vergezelde naar het Nederlandse HSV Hoek. Ondanks mijn 55 lentes kan ik nog perfect dat balletje richten, dus ga ik door. 21 jaar KSC Blankenberge, alsof de tijd is voorbijgevlogen!”

“Bij al mijn doelmannen kan ik me aanpassen. Destijds kreeg ik Jürgen Belpaire onder mijn hoede, die had toch bij Club Brugge gespeeld. Afgelopen competitie was het de beurt aan Brian Vandenbussche, een ex-Rode Duivel zowaar. Wie ook op mijn training verschijnt, ik ben baas. Trouwens, laatstgenoemde toonde zich zeer tevreden over mijn oefenstof.”

“De samenwerking met eerste in bevel Steve Swaenepoel en T2 Gregory Joris verloopt optimaal. We zijn vrienden die ooit samen voetbalden. Zelf ben ik een begeleider van de goalies die altijd aanwezig is, op elke training en bij elke wedstrijd. Zodoende ken ik mijn leerlingen als mijn broekzak. Brian Vandenbussche is gestopt. In zijn plaats trokken we Arne Maertens aan van Heist en Harold Van Der Borght van Diksmuide. Wie de competitie zal starten bepaal ik, samen met de twee veldtrainers. Steve Swaenepoel zal me laten beslissen want in de voorbereiding ben ik vier dagen per week met hen bezig. Ze mogen zich niet spiegelen aan Brian Vandenbussche, die hoe dan ook een monument blijft met jarenlange ervaring op het hoogste niveau. De twee nieuwkomers zullen ook over hun specifieke vaardigheden beschikken. Ik ken ze niet echt maar na enkele sessies samen zal ik hun kwaliteiten en hun aandachtspunten evalueren. Ons normale voetballeven ligt al een jaar stil, ik popel om een normaal kampioenschap af te haspelen. In die paar weken dat we vorig seizoen speelden wonnen we alles en prijkten aan de leiding. Het oogde zo mooi tot we alles moesten afbreken. Maar we zullen er weer staan, sterker dan ooit!”

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.