Dimitri Geerolf (voorzitter KSK Oostnieuwkerke) blijft strijdvaardig: “We zijn iets te naïef geweest”

Dimitri Geerolf voor Bistro Matuvu in Roeselare waar we een openhartige babbel hadden. © Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

KSK Oostnieuwkerke moest voor de tweede keer in evenveel jaar tijd aan een nieuw team bouwen. En dan kwam er nog de rechtszaak tegen voormalig voorzitter Kurt G. bovenop, waarbij ook twee huidige bestuursleden nog voor de rechter moesten verschijnen. Maar huidig voorzitter Dimitri Geerolf klinkt strijdlustig. “We zijn destijds misschien wat te naïef geweest. Maar we vechten terug!”

Dimitri Geerolf (51), beroepshalve aan de slag bij PZ Riho, is vergroeid met SK Oostnieuwkerke. “Ik heb er prachtige jaren als speler beleefd. Ik was toen tweede doelman na Jannick Vandromme. We kenden enkele mooie seizoenen in vierde klasse. En op het kampioensfeestje leerde ik ook mijn vrouw kennen”, zegt hij. “Ik heb dus veel te danken aan de club.”

Trouwe sponsors

En Dimitri Geerolf is ook bereid veel terug te geven. “Ik maakte al eerder deel uit van het bestuur, maar sinds drie jaar ben ik nu ook voorzitter. Het was vooral ook herbeginnen voor ons. We hadden dan wel de titel gehaald in eerste provinciale, maar nadat onze voorzitter verdween, verlieten ook heel wat spelers ons. Het vertrek van de voorzitter was een financiële aderlating. Ook coach Jeffry Verhoeven, acht jaar aan het roer bij ons, kreeg de kans om bij Winkel Sport aan de slag te gaan. Gelukkig konden we met Johnny Nierynck een geknipte opvolger strikken. Voor het seizoen 2020-2021 hadden we hard gewerkt om een team bij elkaar te krijgen. Dat seizoen werd al snel door corona beëindigd, maar van die kern bleven er dit seizoen maar twee spelers over: Aaron Coulleit en Jens Baessens. Dus mochten we weer helemaal opnieuw beginnen.”

KSK Oostnieuwkerke komt nu uit in eerste provinciale. “Dat is een mooie reeks. We hebben ook van derde amateurklasse geproefd, maar dat is eigenlijk een vergiftigd geschenk. Een reeks met veel verre verplaatsingen die ook door de beloften moeten gemaakt worden. Van mij mogen we gerust voor eeuwig in eerste provinciale spelen. Voor een kleine gemeente als de onze is dat al een mooi niveau en we hebben er ook heel wat derby’s. Maar we hebben ook veel mensen die ons steunen. Onze vijf hoofdsponsors staan pal achter ons. We organiseren onze footlunches waarop heel wat volk op afkomt. We zien het aantal toeschouwers achteruit gaan, maar dat is nu eenmaal overal zo. En het is ook niet simpel om vrijwillige medewerkers te vinden en te blijven motiveren”, duidt Dimitri Geerolf op enkele pijnpunten in het provinciale voetbal.

Ondertussen loopt ook de rechtszaak tegen oud-voorzitter Kurt G. Nog twee andere bestuursleden werden mee in het bad getrokken. Er zouden zwarte premies zijn uitbetaald, dat concludeerden speurders nadat ze een briefje aantroffen in de wagen van de voorzitter in de nasleep van een onderzoek naar het bedrijf van de man. Dat bedrijf werd verdacht van georganiseerde sociale dumping in de bouwsector. “Nadat onze voorzitter vertrok, hebben wij zelf de stap gezet naar de RSZ. Wij waren daarin te onwetend. Je moet immers ook beseffen dat de spelers hun contracten nooit op de club tekenden, maar altijd bij de voorzitter. Wij zagen hem ook vaak na de match nog één op één staan praten met spelers, wie weet wat hij dan beloofde. Langs de andere kant haalden wij ook spelers die eigenlijk geen spek voor onze bek waren, of dat nu toch niet meer zijn.”

Puin ruimen

Dat ook twee huidige bestuursleden mee het gelag moeten betalen vindt Dimitri Geerolf heel spijtig. “Ze waren zich van geen kwaad bewust. Bovendien wordt tegen hen een boete geëist (38.400 euro, red.), die exact het dubbele is van wat van onze oud-voorzitter gevorderd werd. Onze mensen zijn daar wel in de rechtszaal gaan zitten. Onze ex-voorzitter liet zich niet zien, maar wel vertegenwoordigen door een gereputeerde advocaat die beweerde dat zijn cliënt tot de bedelstaf veroordeeld is. Wij hebben hem ook niet aan de deur gezet, we waren bereid om samen een oplossing uit te werken. Maar nu mogen we alleen puin ruimen.”

De zaak, waarvan de uitspraak tegen 20 oktober verwacht wordt, haalde uiteraard al ruim de media. “Je komt liever op een andere manier in de krant, maar de mensen rekenen ons dat niet aan. Ze weten ook wel dat we ter goeder trouw gehandeld hebben.”

Ondertussen hoopt KSK Oostnieuwkerke op een rustig jaar in eerste provinciale. Ook de jeugdwerking krijgt de nodige aandacht. “Dat is altijd wat een pijnpunt geweest binnen onze club. Van zodra de spelers de leeftijd van de middelbare school bereiken gaan ze al snel elders voetballen. In dat opzicht liggen we misschien te dicht tegen Roeselare. Maar we werken ook goed samen met andere clubs om waar mogelijk spelers uit te wisselen om bij hen of bij ons toch aan voltallige teams te geraken.”

Kunstgrasveld

Qua accommodatie wil KSKO ook nog een stap vooruit zetten en daarvoor kijkt het ook richting het gemeentebestuur. “We zullen net als de andere clubs op de gemeente een toelage krijgen van 250.000 euro om een kunstgrasveld aan te leggen, maar dan moeten we nog een groot stuk bijpassen om echt een nieuwe kunstgrasmat te hebben. Tegen volgend jaar komt er wel een nieuwe parking waardoor de ingang langs de Spanjestraat zal zijn. We krijgen ook ledverlichting op onze beide terreinen. Het hele masterplan sportstadion ziet er goed uit, maar het zal wellicht nog tien jaar duren voor het helemaal afgerond is. Ook de kantine en cabines moeten nog aangepakt worden. Er ligt dus nog veel werk op de plank.”

Ondertussen kijkt men bij KSK Oostnieuwkerke uit naar medio november. “Op 14 november mogen we de derby op SK Roeselare-Daisel gaan betwisten, de week nadien ontvangen we KSV Rumbeke. Dat zijn de matchen waarvoor je het doet. Hopelijk mogen we veel volk verwelkomen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier