Peter en Jurgen van DS Rally Team uit Lauwe sluiten succesvol seizoen af in Kortrijk: “Rijkunsten tonen in onze achtertuin”

Peter Desmedt en Jurgen Stevelinck van DS Rally Team blikken zeer tevreden terug op hun seizoen. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

De 6 Uren van Kortrijk staan voor de deur, meteen ook de laatste rally van het seizoen voor heel wat teams. Ook voor het Lauwse DS Rally Team, de ploeg van Peter Desmedt en Jurgen Stevelinck, loopt het jaar op z’n einde. Ze kunnen terugblikken op een succesvol 2023 met een tweede plaats in het klassement. De liga van de grote spelers lonkt ondertussen om de hoek.

Een vederlichte Citroën Saxo, 160 paarden onder de motorkap en een aantal jaren ervaring aan het stuur. Het hoeft weinig te verbazen dat DS Rally Team dit seizoen zich meer dan in de kijker heeft weten te werken. “Vorig jaar werden we gekweld door allerlei pannes en technische mankementen. Het was een rampseizoen, maar we hebben er wel veel uit kunnen leren.”

Grand cru jaar 2023

Jurgen is blij de resultaten voor 2023 voor te kunnen stellen, in bijzijn van alle partners. “Tijdens de winterstop van vorig jaar besloten we onze Saxo volledig te strippen en vanaf nul te beginnen. De kinderziektes moesten eruit en daar zijn we goed in geslaagd. Dit jaar reden we twaalf wedstrijden in categorie 3F en konden we ons omhoog knokken tot een tweede plaats. In het algemene klassement, waar heel wat krachtiger wagens in deelnemen, slaagden we er zelfs in een vijfde plaats te bemachtigen. Niet slecht voor twee gepassioneerden als je het mij vraagt.”

In de achtertuin

Een succesvol seizoen dus, waar enkel Wervik wat roet in het eten wist te gooien. “Enkel daar hebben we halverwege moeten opgeven omdat de koppelingskabel ons in de steek had gelaten. Het kon onmogelijk snel genoeg hersteld worden. Bij de overige wedstrijden, waarvan verschillende in het buitenland, waren we steevast bovenaan de rangschikking te vinden. Dat we tijdens de 6 Uren van Kortrijk onze seizoensafsluiter kunnen rijden, is toch iets speciaals. Het is uiteindelijk in onze achtertuin dat we onze rijkunsten kunnen tonen. Niet alleen is het een bijzonder moment voor ons, maar ook voor onze partners en sponsors. Het zijn nagenoeg allemaal lokale ondernemers die in ons blijven geloven. We willen ze dan ook graag wat teruggeven in Kortrijk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier