Eerste zege voor SW Ladies Harelbeke A (2de nationale)

Redactie KW

Ze hebben er 15 speeldagen moeten op wachten, maar eindelijk boekten de dames van SW Ladies Harelbeke A afgelopen zaterdag hun eerste overwinning. Ze wonnen in eigen huis met 2-1 van het nummer vijf in de stand, KVK Svelta Melsele A.

Kapitein Lisa-Marie Callemeyn is vol lof over haar team: “Deze prestatie lukt enkel als je als ploeg blijft vechten voor elkaar en nooit opgeeft.” Callemeyn was vorig seizoen nog actief bij FC Menen United. “Ik voetbal al sinds mijn negende, toen bij Sparta Kruiseke. Ondertussen ben ik al bezig aan mijn dertiende seizoen. Vorig seizoen maakte ik de overstap van Menen United naar Harelbeke en mocht ik al onmiddellijk aansluiten bij het A-team. Tweede nationale was voor mij net zoals voor veel andere speelsters nieuw. Het is zeker een seizoen waar we veel uit leren.”

Blijven vechten

Sinds midden oktober nam Callemeyn ook de kapiteinsband over van Solenn Delabie. “Het was een grote eer om als aanvoerder aangesteld te worden. Maar die band heeft me niet doen zweven. Ik blijf even hard vechten voor mijn team als voordien. Voetbal blijft natuurlijk een teamsport.”

Volgens Lisa-Maria Callemeyn uit Wervik bewijst deze zege dat Harelbeke een hecht team is in een seizoen met tot nu toe vooral zware nederlagen.

Een specifieke reden waarom de Harelbeekse dames nu toch mochten zegevieren, kan Callemeyn niet geven: “We worden beloond voor onze inzet en het voetbal dat we brengen. Iedere match doen we onze uiterste best. De wedstrijd van zaterdag verliep zeer vlot. Iedere speelster volbracht haar taak perfect. We stonden er als team, viel er een gaatje dan werd dat meteen gedicht door een medespeelster. We motiveerden elkaar telkens opnieuw.”

De zege zorgde natuurlijk ook voor een enorme ontlading bij het team. We genieten nog na van een zeer leuke namiddag”, lacht de 22-jarige Callemeyn.

De eerste overwinning zorgt ook nog voor wat extra motivatie bij de dames: “We blijven vechten voor elkaar en hopen nog enkele ploegen te doen schrikken. Hopelijk resulteert dat ook nog in een paar extra puntjes.” SW Ladies Harelbeke staat momenteel voorlaatste met één punt meer dan hekkensluiter Ass. Sp. Club Havinnes. (AHB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.