Belgisch kampioen Klaas Vantornout onzeker over WK-deelname

Redactie KW

Belgisch kampioen veldrijden Klaas Vantornout gaat morgenochtend onder de scanner in het stedelijk ziekenhuis van Roeselare. Daarna beslist de Torhoutenaar of hij start op het wereldkampioenschap in Louisville.

De scan moet uitwijzen hoe het precies gesteld is met de spierscheuring in de linkerbil van Vantornout. Dat maakte Sunweb-Napoleon Games maandag op zijn website bekend. Dinsdagnamiddag of woensdag beslist Vantornout of hij mee afreist met de Belgische WK-ploeg naar het Amerikaanse Louisville, waar het WK op zondag 3 februari plaatsvindt.

“Ik voel me momenteel iets beter dan gisteren. Eén of twee percentjes, meer niet”, vertelde Vantornout maandag. “Wandelen lukt me nu, al is dat meer manken dan wandelen. Fietsen probeer ik zelfs niet, want dat zal me nog niet lukken. Jammer trouwens dat ik door de verre verplaatsing zo snel moet beslissen over mijn WK-deelname. Die lange reis is in mijn geval nu ‘dikke shit’.”

De Belgische kampioen kwam zondagnamiddag niet aan de start in de veldrit in het Nederlandse Hoogerheide, de slotmanche van de Wereldbeker. Hij kwam zaterdag in de Kasteelcross in Zonnebeke ten val en liep een spierscheuring op in de linkerbil.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.