U10 en U14 ION Basket Waregem Belgisch Kampioen 3X3

Zaterdag werden de U10 van ION Basket Waregem Belgisch Kampioen 3X3 bij de meisjes. © EL EL
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Zaterdag werden de U10 en U14 van ION Basket Waregem Belgisch Kampioen 3X3 bij de meisjes. De U14 en U16 werden vierde.

De Waregemse ploegen presteerden heel knap in de Braxhall in Boom. “We hadden nooit gedacht om zover te geraken met onze U10,’ glundert coach Fleur Decoutere. “In de poulefase wonnen we onze vier wedstrijden (8 minuten). De eerste tegen La Villersoise werd met 5-1 vlot gewonnen. De tweede tegen Houtem met 6-4 en ook tegen Namur met 10-8. Na een uur onderbreking namen we het in de kwartfinale op tegen Olicsa Antwerpen. We kwamen moeilijk op gang maar trokken het laken toch met 3-2 naar ons toe. In de halve finale gingen we voorbij Maasmechelen om vervolgens in de finale tegenover Pont-de-Loup te staan. We haalden het met 5-8 na een sterke prestatie.”

U14 werden eveneens Belgisch Kampioen.
U14 werden eveneens Belgisch Kampioen. © EL EL

“Het is heel leuk om met een ploegje waarvan de meisjes in competitieverband elk in een verschillende ploeg uitkomen, daar een mooi team van te maken. Dit is het werk van verschillende coachen. We lieten heel mooie dingen zien. Dit is een mooie afsluiter van het seizoen.”

“Om in het finaleweekend te geraken moesten we ons uiteraard plaatsen. Ons finaleticket werd in Houtem afgedwongen. Ook andere ploegen van Waregem presteerden sterk op dit nationale kampioenschap,” gaat de Deinse verder. “De U14 werden eveneens Belgisch Kampioen. De U16 en de tweede ploeg U14 werden mooi vierde. Dit is iets wat duidelijk leeft bij de meisjes. In de club willen we de 3X3 meer stimuleren voor de jongens ook.” (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier