Kenneth De Vos en Melco One willen met goed gevoel naar de play-offs

Melco Ieper One trekt zondag na een weekendje zonder match naar Brussel. Enkel een zege is goed genoeg om de vijfde stek vast te houden en misschien nog op meer te hopen.

© VDB

De thuiswedstrijd tegen Royal IV Brussel was er eentje die bloed, zweet en tranen kostte. “We hadden het inderdaad niet gemakkelijk”, vertelt Kenneth De Vos. “We wonnen wel, maar dat was maar met een paar puntjes verschil. Toch hadden we de partij altijd onder controle. Het zal zeker geen gemakkelijke opdracht worden, want ze hebben al een paar topteams uit de reeks geklopt, wat toch aangeeft dat het een sterke ploeg is. Bovendien zijn ze nog volop in de strijd voor een ticketje voor de play-offs, dus een overwinning is ook voor hen meer dan welkom.”

Melco staat momenteel op de vijfde plaats en wil die minstens behouden. “Ook wij willen de play-offs spelen, maar dan met een zo goed mogelijke uitgangspositie. Elke wedstrijd begin je met vijftig procent kans om te winnen, dat geldt ook voor de resterende duels, wie de tegenstander ook is. We proberen alle overgebleven wedstrijden te winnen en hopelijk brengt dat ons nog in de top vier.”

In de nacompetitie begint alles weer van nul en is er veel mogelijk

“Mathematisch is het zeker nog mogelijk, het valt alleen te zien wat alle andere ploegen nog zullen doen. We zien wel op welke plek we eindigen, maar om het thuisvoordeel in de eerste ronde nog te pakken, zullen we toch wel wat geluk nodig hebben. Als we dan toch niet in de top vier eindigen, is het vooral belangrijk dat we met een positief gevoel de play-offs kunnen ingaan. In zo’n nacompetitie begint alles weer van nul en is er veel mogelijk.”

(BV)

Zondag 31 maart om 17.15 uur: Brussel One – Melco One

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.