Kamergenoten Ieperse Ramette en Lisowa helpen Cats aan stunt: “Iedereen bracht iets bij”

Lisowa en Ramette tijdens de match tegen de VS (IMAGO/Beautiful Sports) © IMAGO/Beautiful Sports

Met respectievelijk 16 en 12 punten op de teller waren Elise Ramette en Maxuella Lisowa bepalende speelsters voor de kwalificatie van de Belgian Cats voor de kwartfinales van het olympische baskettoernooi. Beide speelsters zijn kamergenoten en waren beslissend tijdens de overwinning tegen Japan (58-85), zondag in het Franse Rijsel.

“Iedereen bracht iets bij in deze wedstrijd maar Elise, met wie ik mijn kamer deel, leverde een gouden prestatie. Ze maakt me de meest fiere speelster ter wereld”, aldus Maxuella Lisowa.

De buitenspeelster had een slechte nacht. “Ik had een slapeloze nacht, ik had nachtmerries. Ik werd in het midden van de nacht wakker en Elise zag me huilen”, vertelde ze nog. “Maar uiteindelijk werkte het. Misschien moeten we dat nog eens doen”, lachte ze ook.

Met 12 punten, 4 rebounds, 3 passes en 2 onderscheppingen bracht ‘Maxou’ ook grinta van de bank. “We hebben alles gegeven om onze doelen te bereiken. We kunnen verder in de competitie”, zei ze. Lisowa wees ook op de steun van het Belgische publiek, dat in groten getale aanwezig was in Rijsel.

Om zich direct te plaatsen en niet afhankelijk te zijn van andere resultaten moesten de Cats met minstens 27 punten verschil winnen. Dat is ook wat ze hebben gedaan. “Het is mentaal moeilijk want één punt kan het verschil maken, maar het helpt om alles te geven.”