Records voor Alexander Diaz Rodriguez? “Ik heb mijn voorbereiding aangepast”

Alexander Diaz Rodriguez. © ACR
Redactie KW

Alexander Diaz Rodriguez finishte in de voorbije Dwars door Brugge na Koen Naert en gaf toen al aan dat hij op de piste bij de masters 45+ zowel op de 5.000 als de 10.000 meter het Belgische record wil verbreken. “Eigenlijk ben ik van nature niet echt een pisteloper, maar ik weet dat ik die records aankan.”

Vorige zaterdag liep de stadsmedewerker van het Brugse OCMW de 5.000 meter tijdens de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder. Ter voorbereiding op het BK masters dat op zaterdag 22 en zondag 23 juni plaatsheeft in Beveren. Alexander steekt naar eigen zeggen in zeer goede vorm. Hij heeft de voorbije weken sterk doorgetraind en deed in Limburg een eerste poging om het nationale record op die afstand in de categorie 45+ te verbreken. Hij zat er in een goede reeks en wilde voor 14’42” gaan. De atleet van Olympic Brugge finishte in 14’51” en blijft ervoor gaan. “Ik heb het voorbije jaar mijn voorbereiding in die zin wat aangepast, met korte intervaltrainingen en een marathon links laten liggen”, vertelt hij.

Marathon

In 2017 maakte Alexander in Brugge een geslaagd debuut op de marathon: 2u25. Na zijn finish gaf hij aan dit nooit meer te doen. Ondertussen pikte hij die draad weer op en neemt hij in oktober deel aan de marathon van Eindhoven. “Dat wordt mijn zesde. Ik heb daar echt mijn draai in gevonden. Ik amuseer mij rot in zo’n marathon. Ik ging normaal in Torhout meedoen, maar koos ervoor om de piste te doen. Dat is minder belastend voor het lichaam. Deze zomer doe ik ook niet zoveel wedstrijden. Ik denk twee of drie.”

Runner’s High is een project van Diaz Rodriguez. Als loopcoach begeleidt hij atleten naar een bepaald doel met een heel persoonlijke aanpak. “Met een deel van de trainingsgroep trek ik eind dit jaar voor de negende keer naar Kenia. Ik wil hen tonen dat het een perfect land is om te reizen, sightseeing te doen en te trainen.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier