Hermes Club Oostende promoveert naar Eerste Landelijke: “Iedereen boven de verwachtingen”

Hermes Club Oostende promoveert naar 1ste Landelijke. (gf)
Redactie KW

In de Beker van Vlaanderen in Bornem heeft Hermes Club Oostende de eerste plaats behaald, en daarmee de promotie naar Eerste Landelijke. “Als we een viertal atleten vinden voor de horden en het hink-stap-springen, kunnen we wellicht in die reeks blijven.”

Bij Hermes Club Oostende hadden ze op een plaats bij de eerste drie gehoopt, want de damesploeg was sterker dan het jaar voordien. Het werd de eerste plaats. “Verrassend, zeker met die voorsprong van 12,5 punten op AV Molenland”, vindt secretaris Dominique Algoet. “En nu naar Eerste Landelijke, dat is toch al een hele tijd geleden. Iedereen heeft boven de verwachtingen of zijn of haar niveau gepresteerd.”

De Oostendse ploegverantwoordelijken Bram Mignauw en halvefondtrainer Peter Pollentier zijn trots op de prestaties van hun team. Hermes maakte individueel de grootste indruk.

“Emanuel Safikhani is iemand die nog niet zo lang aan atletiek doet. Hij werd als junior vijfde op de 100 meter. Niemand had dat verwacht. Lotte Philips, die van Bornem overkomt, werd dan weer vierde op de 400 meter horden, en dan waren er onze klassiekers: Helena Ponette, die de 200 meter won (23”77). Giebe Algoet won voor de tweede keer op rij het hoogspringen (2m08) en het verspringen (6m90). Zus Britt Algoet bracht haar record in het speerwerpen op een winnende 37m52. Kadet Marie-Lou Warnier won de 400 meter en scherpte daarbij haar PB aan (58”93), en scholiere Lisette Van Craeynest won het hoogspringen (1m58). De 4×400 mixed relay won in 3.36.89 en verpulverde het provinciaal record van HAC. Zeven eerste plaatsen en twaalf keer in de top drie, op 28 nummers, dat is mooi”, aldus de secretaris.

Volgend jaar in Eerste Landelijke komen daar voor de mannen (110 meter) en voor de vrouwen (100 meter) de horden bij, én het hink-stap-springen. “Dat zijn twee heikele nummers. Op dit ogenblik hebben wij weinig atleten die daarin kunnen meedraaien. Naar volgend jaar wordt het dus puzzelen om daar vier mensen op te krijgen. Als we die vinden, moeten wij toch met de ploeg die we hebben het behoud kunnen verzekeren.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier