Winst in Eernegemse Kasseiloop voor Lies Deruddere en Loewis Kinget

Redactie KW

Ondanks de kou en de snijdende noordenwind kwamen toch 265 atleten aan de start van de 15de Kasseiloop van Eernegem, de eerste wedstrijd van het Runningcenter Criterium van het Houtland. Alle deelnemers moesten 10 km lopen.

Van bij de start voerde Davy Stieperaere (Wevelgem) de forcing. Hij werd op een twintigtal meter gevolgd door de tandem Loewis Kinget (Brugge) en Tom Vanslambrouck (Zerkegem). Ook in de tweede ronde bleef Stieperaere aan het commando. In de derde ronde liep Kinget weg van Vanslambrouck. Hij bleef een tijdje bij Stieperaere, maar trok dan zelf in de aanval. In de slotronde kon Kinget zijn voorsprong behouden. Hij liep de 10 km in 39’04”, zestien seconden sneller dan Stieperaere. Vanslambrouck pakte de derde plaats, op bijna anderhalve minuut, voor de MACW-tandem, Didier Verstraete-Dominique Alleman uit Langemark. Wim Dardet, trainingsmaat van winnaar Kinget bij het team Stijn Fincioen, werd zesde, voor Frederik Colpaert (Handzame).

Bij de dames liep Lies Deruddere van start tot aankomst aan de leiding. De atlete uit Wevelgem, die het Houtlandcriterium al op haar naam geschreven heeft, demarreerde direct weg uit de kopgroep met Hilde Hendrickx en de zusjes Dejaeghere en won gemakkelijk. Ze liep de 10 km in 39’05”. Sabine Dejaeghere werd tweede, voor zus Veerle en Hilde Hendrickx.

De volgende wedstrijd van het Houtlandcriterium is de Lenteloop in Oudenburg, op zaterdag 24 maart.

(FRO – foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.