West-Vlaamse atleten stilaan onder stoom op derde micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga

Yoran Deschepper© Johnny De Ceulaerde
Yoran Deschepper© Johnny De Ceulaerde
Redactie KW

Vandaag (zaterdag) werd in Oordegem de derde micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga georganiseerd. De weersomstandigheden waren nog steeds niet top, maar de West-Vlaamse atleten bewezen wel dat ze stilaan onder stoom raken. Yoran Deschepper werd de grote uitblinker met een knappe 10.66 op de 100m.

Yoran Deschepper liet op de eerste micromeeting al van zich spreken door 21.40 te lopen op de 200m. Vorig weekend kwam hij in Lier een eerste keer in actie op de 100m, maar een felle tegenwind verhinderden toen een topprestatie. Hij klokte er 11.05.

Beter

“Vorige week was ik absoluut niet tevreden met mijn wedstrijd”, aldus de Diksmuidenaar. “Er was natuurlijk die tegenwind, maar vooral op technisch vlak was het niet goed. Ik probeerde te veel te forceren en da’s nooit goed. Vandaag liep het veel beter. Mijn start was niet super, maar de rest van de wedstrijd was wel ok. Ik had niet specifiek een tijd in mijn gedachten, maar die 10.66 bevestigt wel de goeie vorm waarin ik momenteel verkeer.” Deschepper stond ook op de startlijst van de 200m, maar die liet hij aan zich voorbij gaan.

“Mijn hamstring voelde na die 100m wat stijf aan en ik wou liever geen risico nemen”, besluit hij. Op die 200m liep Simon Versavel naar een knappe 22.12, wat het beste doet verhopen voor een snelle 400m de komende weken.

Ook Manon Depuydt bewees vandaag dat ze naar haar beste vorm aan het toegroeien is. Ze werd op de 100m en de 200m telkens tweede na Rani Rosius. Op de 100m klokte ze 11.75, maar de wind (+2.1) blies jammer genoeg iets te hard. Op de 200m (+0.9) liep ze wel een geldige 23.79.

Met die prestaties blijft ze nog een eind van haar persoonlijke records, maar het seizoen is ook nog heel erg pril en bovendien blijven de temperaturen voor de sprinters nog verre van ideaal. Op de 100m werd Rani Vincke (Gistel) vierde in 12.06 en op de 200m liep Maité Beernaert (Torhout) 26.17

Vandeputte en Ponette snel op de 400m

Op de 400m kregen we zowel bij de mannen als bij de vrouwen een West-Vlaamse winnaar. Aurèle Vandeputte (Oostkamp) won in een tijd van 48.84 en verpulverde daarmee zijn persoonlijk record. De atleet van Houtland AC liep deze wedstrijd als voorbereiding op een 800m, die hij in principe later deze maand op de IFAM meeting zal lopen. Bij de vrouwen liep Helena Ponette met 54.56 ook een heel knap persoonlijk record.

De Oostendse studente geneeskunde wou dit seizoen een tijd onder de 55 seconden lopen en slaagde daar al in bij haar tweede optreden van het seizoen. Vorig weekend liep ze in slechte omstandigheden ook al naar 55.20. “Deze keer maakte ik niet dezelfde fouten als vorige week”, zegt ze. “Ik ben een stuk sneller gestart en ik had nu ook Nina Hespel als mikpunt voor mij. Met deze tijd heb ik er, volgens mij, wel alles uitgehaald wat er momenteel in zit. Wat niet wegneemt dat ik bij warmere temperaturen nog een stukje sneller kan.”

Op de 800m liep Emma D’Haene (Waregem) naar een tijd van 2.13.93.

Milanov blijft steken op 60m43

Discuswerper Philip Milanov liet op de eerste micromeeting een mooie worp van 63m81 noteren, maar in de wedstrijden erna slaagde hij er niet in een verlengstuk te breien aan die goeie start. Op de European Throwing Cup in Split realiseerde de Bruggeling een worp van 62m59 en vandaag bleef hij steken op 60m43.

Ook op de andere kampnummers kwamen nog een aantal West-Vlaamse atleten in actie. Yorunn Ligneel (Houthulst) werd derde in het hoogspringen met een sprong over 1m68 en deed daarmee 2 centimeter minder goed dan vorige week.

Maité Beernaert mocht deelnemen aan het kogelstoten (12m60) en het speerwerpen (31m44). Mooie prestaties voor de verspringspecialiste, die ook een toekomst heeft in de meerkamp.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier