Sep Vanmarcke meteen vijfde in eerste deelname aan Nighttrail in Koksijde

Jonas Fabel (links) en Jeroen Villé (rechts) zijn niet alleen familie van elkaar, maar zijn ook fervente lopers. Samen namen ze deel aan de 10 km van de Koksijdse Nighttrail. © (foto FD)
Redactie KW

Ondanks een gure wind en licht gedruppel kwamen ruim 500 deelnemers aan de start van de 2de Koksijde Nighttrail. Dit is een loopevenement op de Zeedijk van Koksijde.

Het kleine broertje van de CTrail heeft het verschil dat het enkel gelopen wordt als de duisternis ingezet wordt. Alle deelnemers moeten een koplampje dragen. Deelnemers die zeggen dat ze dat helemaal niet nodig hebben en wel hun weg zullen vinden in het mulle zand, zijn eraan voor de moeite. In de duinen zijn er verraderlijke afdalingen. Eén misstap zonder koplamp en je belandt in de struiken. En dat kan soms pijnlijk zijn.

Stipt om 17.45 uur begonnen de 72 deelnemers aan de 5 km. Meteen nadat ze de tent voorbijliepen, moesten de lopers en loopsters het strand op richting Oostduinkerke. Een kleine 20 minuten later arriveerde Martijn Hosten als eerste over de meet. Zeven minuten later won Lynn Wauters bij de vrouwen.

Intussen waren de andere deelnemers over de 10 en 15 km al vertrokken. De toeschouwers konden, ondanks de kou van de gure wind, het idyllisch schouwspel van de vele koplampjes op het strand bewonderen. De atleten op de 10 km draaiden in Sint-Idesbald af om, met de wind in de rug, naar Oostduinkerke te lopen. Bij het volgende keerpunt was het dan wel beuken tegen de wind in. Dat gaf geen problemen voor Antwerpenaar Tim Van Daele bij de mannen en Emelie Butseraen bij de vrouwen. Bij de mannen noteerden we een knappe 9de plaats voor Koksijdenaars Jeroen Villé en een 21ste plaats voor Winston Glorie.

Profwielrenner Sep Vanmarcke liep voor de eerste keer een loopafstand en legde beslag op de 5de plaats. Op de winnaars van de 15 km was het dan nog even wachten tot Bert Kempenaers als grote overwinnaar over de streep arriveerde. Raphaelle Tanghe sprong letterlijk een gat in de lucht toen ze vernam dat zij de grote overwinnares werd bij de vrouwen. Volgend jaar komt er wellicht een volgende editie.

Volgende afspraak is op 3 december in Oostduinkerke met de halve marathon. Deelnemers kunnen kiezen tussen 10 en 21 km.

(DS)

Uitslagen:

5 km

Mannen: 1 Martijn Hosten – 2 Charles Brusten – 3 Michiel Messiaen

Vrouwen: 1 Lynn Wauters – 2 Sofie Beyens – 3 Hilde Quaghebeur

10 km

Mannen: 1 Tim Van Daele – 2 Eduard Verstraete – 3 Costis Caratzicos

Vrouwen: 1 Emelie Butseraen – 2 Annelies Demuynck – 3 Maité Maes

15 km

Mannen: 1 Bert Kempenaers – 2 Yves De Vooght – 3 Kevin Gadeyne

Vrouwen: 1 Raphaelle Tanghe – 2 Sofie De Kesel – 3 Sophie De Groote

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.