Sabine Dejaeghere en Alexander Diaz winnen Dwars door Bekegem

De winnaars, Sabine Dejaeghere en Alexander Diaz. © FRO
Redactie KW

Meer dan 350 deelnemers boden zich, ondanks de drukkende hitte, aan voor de 29ste Dwars door Bekegem. De juniors, de dames en de veteranen moesten twee ronden lopen of 7,5 km, de seniors liepen drie ronden of 11,2 km.

Bij de dames kwamen de zusjes Sabine en Veerle Dejaeghere (Ardooie) meteen aan de leiding. Na de eerste ronde hadden ze een ruime voorsprong op Lies Deruddere (Wevelgem) en Hilde Hindryckx (Roeselare). In de spurt was Sabine sneller dan haar zus Veerle en zo scoorde ze weer extra punten voor het klassement van het criterium. Lies Deruddere behield haar derde plaats, voor Hilde Hindryckx en Sophie Tuttens (Meulebeke).

Bij de heren liep er meteen een kopgroep aan de leiding met Davy Stieperaere (Wevelgem), Tom Vanslambrouck (Zerkegem), Alexander Diaz (Brugge), Karel Moerman (Diksmuide) en Jannes Cottyn (Oostnieuwkerke). Dit groepje bleef twee ronden samen. Bij het ingaan van de derde ronde zette Diaz een tandje bij en liep gemakkelijk naar de zege. Hij won in 34’45” en bewees dat hij de vorm te pakken heeft voor het BK 10 km op de weg in Lokeren, op 4 augustus. De ereplaatsen gingen, op meer dan een halve minuut, naar Karel Moerman, Jannes Cottyn en Davy Stieperaere. Tom Vanslambrouck, meervoudig winnaar van Dwars door Bekegem, werd ontgoocheld vijfde.

De volgende wedstrijd van het Runningcenter Houtlandcriterium wordt op 3 augustus de Jogging van de Tassche in Ardooie.

(FRO – foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.