Oost-Vlamingen pakken de prijzen op Oostends petanquetornooi

Redactie KW

Zondag werd de 7de Grote Prijs Stad Oostende Petanque betwist. Met 147 deelnemers uit heel het land werd het een succes.

Er waren 147 deelnemers, 49 tripletten van twee heren en één dame, afkomstig uit Brussel en heel Vlaanderen (Waregem, Aalst, Heusden, Nieuwpoort, Middelkerke, De Panne, Zwevegem en Oedelem). De prijzenpot bedroeg 900 euro, met geldprijzen voor de eerste 16 ploegen, natura prijzen voor de andere teams. Elke ploeg moest vier ronden afwerken en dat zorgde voor heel wat spanning, tot bij de laatste puntjes.

Het tornooi werd uiteindelijk gewonnen door een Oost-Vlaams team, dat samengesteld was uit Evy De Geyter en Dimitri Jacobs (Alosta Aalst) en Cengis Sariboga (PC Heusden). Ze wonnen hun vier matchen, behaalden 52 punten en hadden een positief saldo van 26. De tweede plaats was voor het team van Guy Van Rossen, Ryan Van Den Bussche en Kim De Boever (PC Chapoo Zottegem). Ook zij wonnen vier matchen, met een saldo van 24. De derde plaats ging naar een team van Okapi Zwevegem: Roland Butzen, Franky Bruyneel en Francine Deknuydt.

OPC-voorzitter Patrick D’Hondt was uiteraard heel tevreden met het geslaagd tornooi. OPC telt meer dan 200 leden en beschikt over 12 indoor en 52 outdoor velden. (FRO)