Jongens U13/4 KTG Houtland zijn Vlaams kampioen

Voor het eerst in zijn geschiedenis heeft de Torhoutse tennisclub KTG Houtland een jeugdploeg in de rangen die Vlaams interclubkampioen geworden is. Vorige zondag slaagde de U13/4 daarin. De twee spelers Floren Casier en Isaak Stael brachten het huzarenstukje overtuigend voor mekaar.

De U13 (reeks 4) van KTG Houtland uit Torhout na de gewonnen nationale interclubfinale: links Floren Casier en rechts Isaak Stael.

De Vlaamse titel is voor het duo de bekroning van een knappe interclubcampagne geworden.

Jeugdtrainster Annelies Fiems van de Houtland Tennisschool woonde de finale bij en zag hoe Floren en Isaak de tegenstanders van TC Rua Brasschaat met 2-0 en zonder setverlies wandelen stuurden. “Dat heeft niemand in onze club hen ooit voorgedaan”, aldus Annelies. “Dit een prestatie die kan tellen. Floren Casier kwam erg sterk voor de dag en versloeg zijn tegenstander met tweemaal 6-1. Zijn teamgenoot Isaak Stael had iets meer last van de zenuwen, maar trok de match uiteindelijk toch naar zich toe met 7-5 en 6-3. De cijfers zeggen genoeg: 25 spelletjes voor Houtland en amper 10 voor Rua. Onze U13/4 is verdiend Vlaams kampioen.”

Floren (13) woont met zijn ouders Lode Casier en Lies Schoetens en met zijn jongere broer Noah (10) in de Wijnendale-Stationsstraat in Torhout. Hij tennist sinds het tweede leerjaar van het basisonderwijs bij KTG Houtland. Zijn klassement is nu nog C30/5, maar zal zeker stijgen.

Floren is niet alleen een talentrijke tennisser, hij beoefent zijn sport ook erg graag. “Het is op de eerste plaats een individuele sport en dus neem je zelf de beslissingen op het veld”, zegt hij. “Als je een fout maakt, dan draag je daar de eigen gevolgen van. Ik heb in onze club veel vrienden, de sfeer is uitstekend en het domein achter De Warande is een mooie plaats om te tennissen. Tijdens de zomer zijn Annelies Fiems en Piet Himpe mijn vaste trainers en in de winter word ik begeleid door Valentijn Pattyn. Ik kan veel van hen opsteken. Vorig jaar was ik met Isaak Stael en Maurice Marrécau vice-Vlaams kampioen geworden bij de 13/4, maar nu is het raak: Vlaams kampioen!”

Isaak Stael, net 13 geworden en C30/5, is de zoon van Didier Stael en Joke Reniers uit de Heidestraat in Torhout. Hij heeft een broer Leon (11) en een zus Juliette (6). Papa Didier is trainer bij KTG Houtland. Isaak was amper 3 jaar, toen hij spelenderwijs met tennis startte. “Dit is voor mij de mooiste sport van de wereld”, zegt hij. “Bovendien vormen we met de jeugd van onze club een hechte vriendengroep. Tijdens de vakanties neem ik vaak deel aan tennisstages. Ik krijg er doeltreffende trainingen en in de namiddag kan ik aan tornooien in de buurt deelnemen. Een van mijn trainers, Annelies Fiems, is ook coach van onze ploeg. Vorig jaar verloren we de finale van de Vlaamse eindronde, maar we hebben zopas sportieve revanche kunnen nemen. We hebben de titel op zak!” (JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.