TC De Maene zit ondanks coronacrisis op schema voor bouw van nieuwe indoorhal

Ook TC De Maene gaat door een lastige periode, maar er is stilaan licht aan het einde van de tunnel: sinds maandag 4 mei wordt er weer volop getennist, de bouw van de indoorhal zit perfect op schema en komende winter organiseert de club een gloednieuw indoortornooi.

We zien v.l.n.r. Franky De Keyser, Andy Hoedt, Ilse De Marez, Karel De Gryse en Eddy Decaestecker. (foto MG)

“Ja, het was een stormloop toen er vorige week maandag weer getennist mocht worden. Maandagochtend 4 mei om 7 uur waren alle terreinen meteen bezet”, lacht voorzitter Eddy Decaestecker. Ook voor TC De Maene is de coronacrisis een serieuze streep door de rekening. “We hebben de winterlessen moeten stopzetten en zijn nog niet kunnen starten met de zomerlessen… We zullen een regeling moeten treffen. We zijn sowieso van plan om de leden ter compensatie extra te verwennen. Wanneer dat weer kan en mag, zullen we extra activiteiten organiseren, zowel voor de jeugd als de volwassenen.”

“Ook financieel heeft de crisis een negatieve invloed, maar we hebben het geluk dat de inschrijfdag in maart andermaal een succes was. Dat geld wordt nu deels gebruikt om wat vaste kosten te dekken, zoals de huur van de terreinen. Qua ledenaantal zien we voorlopig een lichte daling, wellicht omdat sommigen nog even afwachten, maar ik ben ervan overtuigd dat we minstens hetzelfde aantal leden als vorig jaar zullen bereiken.”

Positief is dat TC De Maene, ondanks de coronacrisis, perfect op schema zit om de indoorhal – met drie terreinen – tegen 1 september af te hebben. “Het beton werd deze week gegoten en de ramen worden afgewerkt, waardoor we volgende week met het sanitair kunnen beginnen. De laatste stap is het leggen van de vloer. We kozen voor een topvloer, maar het kost tijd om de lagen te leggen. We hopen begin september de zaal feestelijk te kunnen openen.”

Sabine Appelmans

De nood voor een indoorhal was groot en eindelijk kan de club die grote droom verwezenlijken. “De nieuwe hal ‘s avonds vol krijgen, zal alvast geen probleem zijn. Maar we hopen de hal ook tijdens de dag, in de daluren, optimaal te kunnen gebruiken. We zouden nu al gestart zijn met een project van Sabine Appelmans voor 50-plussers, maar corona gooide ook hier roet in het eten. We kijken wel in de richting van dergelijke projecten om onze hal ook tijdens de daluren nuttig te gebruiken. We hebben lang voor onze indoorhal gevochten. We zijn er al jaren mee bezig, dus we moeten ze nu ten volle gebruiken.”

Dergelijk bouwproject zelf op poten zetten, is niet vanzelfsprekend, maar TC De Maene werkte een uniek financieringsplan uit. “We werken met een win-winlening voor de leden. Ze konden 5.000 euro investeren aan een heel interessante intrest. De belangstelling was groot en in een mum van tijd bereikten we het maximumbedrag van 200.000 euro. We moesten zelfs enkele leden teleurstellen. Op onze subsidie van de overheid moeten we wel nog wachten tot maart 2021. Daarom kijken we nu voor een overbruggingskrediet, maar dat komt wel in orde. Alles is goed berekend, we zouden niet in de problemen mogen komen.”

Voor de rest van het seizoen ziet de voorzitter het al bij al rooskleurig in. “In principe mag er al les gegeven worden aan twee personen, maar het moeten steeds dezelfde lesvolgers zijn. We wachten echter liever nog wat af en zijn dus nog niet met de lessen begonnen. We hopen dat we binnenkort op een normale manier de lessen kunnen hervatten.”

Grote plannen

De interclubwedstrijden zijn ook afgelast. “Al heb ik gehoord dat ze die op een latere datum alsnog hopen af te kunnen werken. Iedereen staat te popelen om de interclub te spelen, maar we zullen moeten zien of dat haalbaar zal zijn. We hopen alvast dat ons zomertornooi, dat midden augustus van start gaat, zal kunnen doorgaan.”

“We plannen ook een wintertornooi in de eindejaarsperiode om onze nieuwe hal extra in de kijker te zetten. Verder hopen we in 2021 nog een extra buitenveld en padelterreinen aan te leggen. Dat zou geen overbodige luxe zijn voor een club van onze grootte”, besluit de 63-jarige Diksmuideling. (SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.