Geslaagde veldloop in Sint Kruis Brugge

© (Foto GD)
Redactie KW

Afgelopen zondagnamiddag sloegen Olympic Brugge en Sodibrugge voor de tweede maal op rij de handen in elkaar en organiseerden ze een veldloop in het Veltembos in Brugge Sint Kruis.

In uitstekend loopweer namen een slordige 350 vrije lopers in de voormiddag de start. ‘s Middags was het aan de beurt voor de atleten aangesloten bij de Vlaamse Atletiek Liga en zo’n 530 atleten namen de start in verschillende categorieën.

Naast de sportieve prestaties viel het op dat veel wandelaars het gebeuren aangrepen op een wandeling te maken in dit niet zo gekend stukje groen op de grens tussen Sint Kruis Brugge en Assebroek. De organisatie kan dus terugkijken op een geslaagde meeting in de groene long van Oost-Brugge.

Sportief gezien viel vooral de eerste plaats op van miniem Shanaya Schollaert van Olympic Brugge. Ook Wout Louagie bij de scholieren jongens ging lopen met het goud in zijn leeftijdklasse. Er vielen ook nog tal van ereplaatsen te noteren voor de organiserende club. Zo haalden Lotte Minnebo (meisjes cadet) en Remi Dejonckheere (jongens miniem) een zilveren plak. Ook Julie Dewulf bij de meisjes pupillen en Emile Griamasson bij de jongens pupillen mochten hun zilveren medaille gaan afhalen.

(GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.