Familie, vrienden en supporters samen achter Koen Naert

© (Foto JS)
Redactie KW

Midden in de nacht of niet. Een honderdtal familieleden, vrienden en supporters van Koen Naert kwam zaterdagnacht samen in de kantine van Olympic Ledegem om de prestatie van de West-Vlaamse marathonloper te volgen. Met een tiende plaats deed Koen het goed. “Ik heb zelf geweend en doe dat normaal gezien nooit”, aldus een heel tevreden zus Evelien.

Voor de tweede Olympische Spelen op een rij kwam geboren Roeselarenaar Koen Naert aan de start van de marathon. Nadat zus Evelien vijf jaar geleden reeds een mooie groep mensen samenbracht in de tuin nabij haar woning in Ledegem, organiseerde ze zaterdagavond opnieuw een dergelijk initiatief. Evelien klopte onlangs bij de gemeente aan met de vraag of het mogelijk was om in de kantine van Olympic Ledegem de Olympische marathon in groep te bekijken. Gemeente en politie gaven groen licht. Zaterdagavond kwamen een honderdtal fans van broer Koen samen. En dat terwijl de marathon pas om middernacht Belgische tijd startte. “We hadden zeker niet verwacht dat er zoveel mensen zouden zijn. Er zijn heel wat familieleden, vrienden van Koen en ook vrienden van mij komen ons steunen”, aldus een gelukkige Evelien net voor de start van de marathon.

De honderd aanwezigen volgden de marathon op een groot scherm of op een kleinere televisie aan de andere kant van de voetbalkantine. Bij het grote scherm volgde mama Martine Wybaillie de wedstrijd op de voet. “Koen heeft enorm toegeleefd naar dit evenement. Hij heeft er echt alles aangedaan en is volgens mij nu op zijn hoogtepunt van zijn carrière. Een top twintig plaats moet zeker lukken en waarom kan een top tien plaats of misschien zelf een vijfde plaats niet. Koen is een heel verstandige loper, hij voelt de wedstrijden erg goed aan.” Dat bleek ook weer zaterdagavond. Koen moest aan kilometer 28 de betere lopers laten gaan, maar behield daarna zijn eigen tempo. Uiteindelijk snelde hij als tiende over de eindstreep. “Een fantastisch resultaat. Ik heb zelf geweend en doe dat normaal gezien nooit”, aldus zus Evelien.

Ook burgemeester Bart Dochy (CD&V) volgde de wedstrijd in de kantine van Olympic Ledegem. “Koen is misschien wel geen Ledegemnaar, maar dankzij zijn enthousiaste zus is hij toch verbonden aan de gemeente. Wellicht ook daarom dat er hier zoveel mensen zijn.” De burgemeester hield een oogje in het zeil en zag dat de coronamaatregelen in de kantine werden gerespecteerd. “Ik heb vooral ook genoten van de wedstrijd van Koen. Hij stond al eens in ons infomagazine, maar we hopen hem toch ook eens in onze gemeente te mogen verwelkomen.”

Aanwezigen konden zaterdagnacht ook een zweetband met daarop de initialen van Koen Naert kopen. “Koen draagt tijdens wedstrijden telkens zo’n zweetbandje. We organiseren deze verkoop ten voordele van vzw Pinocchio, de vzw die begaan is met de belangen en het welzijn van kinderen en jongeren met brandwonden”, legt zus Evelien uit. Haar broer Koen was jarenlang werkzaam als verpleegkundige in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek. “Koen ontfermde zich altijd erg over die kinderen. Het was dan ook niet ver zoeken naar een gepast goed doel.” (BF)