Brit Pidcock juicht bij de beloften in Koksijde, Eli Iserbyt rijdt lek en eindigt achtste

Tom Pidcock toonde zich zondag in de Wereldbeker in Koksijde de sterkste bij de beloften. Hij soleerde naar de zege voor de Fransman Antoine Benoist en de Nederlander Jens Dekker. Eerste landgenoot werd Yentl Bekaert op een vijfde plek.

Er stond geen maat op de Brit Thomas Pidcock. © BELGA

De start in Koksijde werd ontsierd door een massale valpartij, al bleven de grote namen wel gespaard van enige schade. Het was de Fransman Benoist die het voortouw nam in de duinen, meteen gevolgd door Jens Dekker en de verrassende Zwitser Kevin Kuhn. Voorts schoven de Britten Ben Turner en Tom Pidcock mee. Toon Vandebosch vertoefde in zesde positie en Eli Iserbyt volgde op plek acht, maar nog steeds goed mee vooraan.

Iserbyt schoof op en nam de kop in de passage door het zand in de tweede ronde. Turner, Benoist en de anderen waren echter niet ver. De Fransman trok stevig door, Iserbyt volgde gezwind, Pidcock moest een kloofje dichten, maar pikte uiteindelijk nog gemakkelijk aan.

Pech voor Eli Iserbyt

Eli Iserbyt begon sterk maar reed lek en moest zich zo tevreden stellen met de achtste plek.
Eli Iserbyt begon sterk maar reed lek en moest zich zo tevreden stellen met de achtste plek.© BELGA

De drie namen afstand en de Brit schudde een paar keer een fikse versnelling uit de benen. In de vierde ronde sloeg het noodlot toe voor Iserbyt die lek reed, ver van de materiaalpost. Benoit en Pidcock muisden er vanonder, Iserbyt zou niet meer terugkomen en zou vrede moeten nemen met een achtste plaats.

Op Pidcock stond geen maat, hij begon aan de voorlaatste ronde met 11 tellen voorsprong op Benoist. Die bonus zou hij verder uitbouwen en de Europese kampioen soleerde naar de zege, zijn vijfde van het seizoen. Hij dikt zijn voorsprong in het klassement ook verder aan en telt nu 160 punten. Antoine Benoist staat tweede met 140 punten, Niels Vandeputte volgt als derde met 94 punten.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.