200 deelnemers voor Dwars door Sint-Pieter in Kuurne

Redactie KW

Vrijdagavond hebben ongeveer 200 sportievelingen deelgenomen aan de 35ste Dwars door Sint-Pieter. De deelnemers kregen de keuze om 3, 5,7 of 10,5 kilometer te lopen.

Voor de derde keer was er ook een Teamrun, waarbij teams van 4 lopers (ouder dan 12 jaar) het tegen elkaar opnamen op een 14 kilometer lang parcours. Op de 10,5 kilometer bij de mannen liet Bram Verschatse uit Roeselare de concurrentie ver achter zich en won de wedstrijd in de schaduw van de Sint-Pieterskerk. Gianni Geldhof uit Heule eindigde verdienstelijk tweede, gevolgd op de derde plaats door Mathias Windels uit Kuurne.

Bij de vrouwen kwam Lieze Eecloo uit Harelbeke als eerste over de finishlijn. Ze werkte haar 10,5 kilometer af in 46 minuten en 40 seconden, gevolgd door Nele Verhaeghe uit Kuurne, die net geen vier minuten later over de aankomstlijn kwam. De derde plaats bij de vrouwen was weggelegd voor Suzy Kesteloot uit Lendelede.

Arno Lambrecht uit Kuurne was dan weer de snelste bij de heren die inschreven voor de 7 kilometer jogging, gevolgd op een verdienstelijke tweede plaats door Steven Callens uit Heule. De laatste podiumplaats op de zeven kilometer was voor Andy Rietmaeker uit Zarren. Bij de dames kwam Shirley Nuytten als eerste over de eindmeet bij de 7 kilometer jogging gevolgd op een tweede plaats door Corry Van Iseghem, derde dame op de 7 kilometer werd Sybille Duyvejonck.

Op de 3,5 kilometer voor mannen finishte Robin Toye als eerste. Eerste vrouw op de 3,5 kilometer was Ann Duhamel uit Harelbeke.

(BRU – foto BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.