"Op 1 juni heeft de selectiecommissie officieel de namen bekendgemaakt van de zeilers die België mogen gaan vertegenwoordigen in Rio. Dubbel goed nieuws. Eerst en vooral ben ik super gelukkig en vereerd dat ik aan mijn tweede Spelen mag gaan deelnemen. Bovendien gaan Evi Van Acker, Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers ook mee. Ik had me geen beter team kunnen voorstellen om naar Rio te sturen."

"Evi Van Acker is natuurlijk een vaste waarde op de podia van het Olympisch zeilen. Ze is in topvorm, sinds de Spelen van 2012 is ze op elk vlak beter geworden. Ze wordt erg gerespecteerd en tegelijkertijd gevreesd op het water. Haar bijdrage aan onze sport is van onschatbare waarde. Terwijl haar selectie voor niemand een verrassing is, zit Emma Plasschaert haar wel al op de hielen. De opvolging is alvast verzekerd."

"Wat mij veel plezier doet is het feit dat Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers eveneens hun ticket beet hebben. Het is de eerste keer ooit dat België een 49er team stuurt naar de Spelen. In 2006 vormden Yannick en ik een 49er team. We hebben twee jaar samen gezeild, maar in 2008 ging ik terug naar de laser klasse. Yannick bleef in de 49er, waar hij eerst met Mathieu Janssens een Olympische campagne voer, maar haalde toen net de kwalificatie voor de Spelen van Londen 2012 niet. De samenwerking met Tom Pelsmaekers was en is nog steeds een succes. Ze beginnen af en toe reeksen te winnen op grote wedstrijden, inclusief in Rio. Ik ben zeker dat ze nog een mooie groeimarge hebben. De ervaring die ze tijdens de Spelen zullen opdoen zal hun ongetwijfeld helpen om een grote stap vooruit te zetten, hou ze maar goed in het oog in de toekomst. Ze zouden ons zelfs tijdens deze Spelen kunnen verrassen!"

"Een doorsnee dag ziet er als volgt uit : eten, fietsen, eten, dutje, eten, zeilen, eten, dutje, krachttraining, eten, slapen."

"Met minder dan 50 dagen tot de Spelen is het echt menens. Ik vertoef momenteel in Riva, aan het Gardameer, waar we twee weken fysiek extra hard zullen werken. Een doorsnee dag ziet er als volgt uit : eten, fietsen, eten, dutje, eten, zeilen, eten, dutje, krachttraining, eten, slapen. We proberen er soms nog een uurtje windsurfen tussen te krijgen. Je gelooft het niet, maar na twee weken intensieve stage zijn we meestal gewicht kwijt en zijn we uitgeput."

"Op 4 juli vertrek ik naar Rio voor de laatste rechte lijn richting de Spelen. We zullen er nog een twintigtal dagen de condities analyseren, zoveel mogelijk informatie verzamelen over het vaarwater. Dit zal fysiek een minder zware periode zijn, maar we zullen heel veel gegevens moeten verwerken en heel veel bespreken en nabespreken met mijn coach. Dit zijn lange dagen die soms even vermoeiend zijn als fysisch zware trainingsdagen. Gelukkig hebben we ook een week ontspanning gepland. Dit is een week waar ik fysiek wel actief blijf, maar toch de kans krijg om mijn hoofd leeg te maken en mijn energiereserves te vullen. Als alles goed verloopt zou ik dan in topvorm moeten zijn als de Spelen beginnen. Ik kijk alvast enorm uit naar de start ervan!"