Houthulst / Samenleving Houthulst / Samenleving Rino Veryser na het overlijden aan corona van zijn vader: “In het ziekenhuis zou je toch veilig moeten zijn?” “Vaccineer eerst het ziekenhuispersoneel, want net zij besmetten de kwetsbare patiënten.” Dat schrijven artsen van het Brugse AZ Sint-Jan in een open brief. Geen kromme redenering, want zo kunnen misschien drama’s als dat van Wilfried Veryser vermeden worden. De 78-jarige man uit Houthulst werd succesvol geopereerd aan slokdarmkanker in het AZ Delta in Roeselare, maar liep er het coronavirus op en stierf aan de ziekte. “Ook mijn moeder werd in het ziekenhuis besmet. Je zou toch denken dat ze net daar in veilige handen zijn”, zegt zoon Rino. 7 januari 2021
Brugge / Economie Brugge / Economie Drie West-Vlaamse HR-specialistes lanceren Salarisgids: “Loon is meer dan centen alleen” Drie West-Vlaamse dames zijn de drijvende krachten achter Brighthouse dat als missie heeft ondernemers te ondersteunen in het realiseren van hun bedrijfsdoelen door in te zetten op hun meest waardevolle kapitaal: mensen. Brighthouse lanceerde nu ook een salarisgids als leidraad voor de ondernemers in hun netwerk. Ook op de HR-wereld heeft Covid-19 heeft een grote impact. “Maar wij zien dit als een kans om het anders aan te pakken.” 3 januari 2021
Ruiselede / Samenleving Ruiselede / Samenleving Rum als link tussenRuiselede en Madagascar De Mora Mora Rum, die in Ruiselede wordt gestookt, viel in de prestigieuze, internationale prijzen. Het artisanaal recept is van de hand van Fanny, die uit Madagascar afkomstig is. Samen met haar Belgische echtgenoot perfectioneerden ze het recept. Met succes dus. 31 december 2020
Tielt / Samenleving Tielt / Samenleving Stefaan uit Tielt schreef kookboek met ballen, gekruid met licht erotische verhalen Voeding is altijd al de passie geweest van Stefaan Daeninck. Hij is er beroepshalve ook dagelijks mee bezig. Voor zijn boek ‘Vijftig Tinten Balletjes’ creëerde hij de recepten. Dat alles overgoten met een erotisch sausje uit de pen van Mirthe Moon en de prachtige foodfotografie van Bart Van Leuven en je hebt alle ingrediënten voor een apart boek. 23 december 2020
Roeselare / Samenleving Roeselare / Samenleving Carrousel in kerstsfeer zorgt voor veel bekijks in Beitem In de Landmansstraat in Beitem was het vorige week een komen en gaan van schoolkinderen die een kijkje kwamen nemen bij het huisnummer 10. Filip Lammers heeft het huis helemaal met kerstlichtjes en attributen getooid en dat allemaal om zijn vrouw Rositta Dooms te plezieren. 23 december 2020
Tielt / Samenleving Tielt / Samenleving Bakker Bjorn opende tweede vestiging in Bedevaartstraat in Tielt en wil verder blijven groeien Naast hun bakkerij in de Steenovenstraat openden Bjorn Wittevrongel en Charlotte Vercouillie in 2020 een tweede vestiging. Nog voor er van een lockdown sprake was. “Maar we zijn blij die stap gezet te hebben. Ook daar winnen we steeds meer het vertrouwen van onze klanten.” 21 december 2020
Izegem / Samenleving Izegem / Samenleving Vincent Neirynck uit Izegem is ‘The Gentleman Bartender’: “Mijn karakterkop is bekend” Vincent Neirynck heeft sinds dit jaar een eigen YouTube-kanaal waarin hij de kneepjes van het cocktails maken aanleert. Nu verkoopt hij ook zijn eigen cocktails. Maar hij hoopt vooral één ding: dat de horeca zo snel mogelijk weer de deuren mag openen. 17 december 2020
Brugge / Economie Brugge / Economie Kurt van Slagerij Dugardeyn: “Ik voel me nog meer landbouwer dan slager” Kurt Dugardeyn (48) en Ann Pollentier (47), het echtpaar achter Slagerij Dugardeyn, blijven in het zicht van het 25-jarig bestaan van hun zaak nog even ambitieus. “Dat is ons ondernemersbloed, dit kun je niet stoppen”, klinkt het. Voor eindejaar zetten ze zich weer schrap. “Maar nerveus zijn we daar niet voor. We hebben daar al een bepaalde routine in.” Een kennismaking met het koppel dat na een lange zoektocht in Roeselare strandde. 16 december 2020
Brugge / Samenleving Brugge / Samenleving Henk van Te Lande start met een wijnwebshop nu restaurant door corona gesloten is Henk Vandewiele (Te Lande) deed de liefde voor wijn op bij de Brugse restaurants waarvoor hij werkte. Ondertussen is hij al een kwarteeuw actief in Izegem. Door corona is zijn restaurant nu op slot, maar hij werkte intussen aan een webshop die deze week online ging. 4 december 2020