Heuvelland / Bedrijven Heuvelland / Bedrijven Wijndomein D’Hellekapelle presenteert beaujolais Nouveau: “Dit is een piepjonge wijn” Le beaujolais nouveau est arrivé en dit keer niet alleen in de streek rond Lyon, maar ook in Loker op het wijndomein D’Hellekapelle. “Het is een piepjonge wijn, gemaakt volgens een bijzondere techniek waarbij men de druiven in hele trossen in de gistkuip laat vergisten”, vertellen Michel Dehem (63) en zijn vriendin Kris Dhaenen (55). 8 november 2023
Heuvelland / Horeca Heuvelland / Horeca Wijn van D'Hellekapelle kan voortaan vanop het dakterras gedronken worden Wie voortaan het wijngoed D’Hellekapelle in Loker bezoekt kan de wijnen proeven in een gloednieuwe degustatieruimte met aanpalend een dakterras met uitzicht op de lager gelegen wijnvelden. “Momenteel denken we na over een nieuwe uitbreiding met de aanplant van 2300 wijnstokken en dit op een veld in Wijtschate gelegen,” zegt wijnboer Michel Dehem. 23 mei 2023
Heuvelland / Landbouw Heuvelland / Landbouw Eerste wijnbouwcharter ondertekend in aanwezigheid van Vlaams minister Crevits Aan de vooravond van het eerste weekend van de zomervakantie bracht Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw Hilde Crevits een bezoek aan het wijndomein Entre-deux-Monts in Westouter waar het eerste wijnbouwcharter van België werd ondertekend door 9 wijnbouwers van de vzw Vintage Heuvelland. “Na 25 jaar activiteit in Heuvelland wordt de komende jaren de kaart van de duurzaamheid getrokken”, zegt schepen van Toerisme Bart Vanacker. 2 juli 2021
Watou / Samenleving Watou / Samenleving Kjell en Griet van Vinifera in Watou lanceren Vin-Péro: “Picon om honger van te krijgen” Met Vin-Péro brengen Kjell Deblieck (27) en Griet Hauspie (25) van wijnwinkel en -bar Vinifera in Watou hun eigen aperitief op de markt. Ze lieten meer dan duizend flessen bottelen en willen die nu verkopen bij groothandels en horecazaken. “Het is een krachtig degustatie-aperitief die je honger doet krijgen.” 14 mei 2021