Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist blijft koploper in de Gault&Millau-gids met niet minder dan 37 lekkere adresjes Knokke-Heist is en blijft dé culinaire hotspot van West-Vlaanderen. In de nieuwste Gault&Millau-gids prijken 37 adresjes uit de kustgemeente. Inclusief een ‘New on the top’ en ‘Mooiste terras van het jaar’. Ter vergelijking: provinciehoofdstad Brugge telt zo’n 85.000 inwoners méér, maar moet het met minder restaurants in de Gault&Millau stellen. Wij zetten de opvallendste nieuwkomers en stijgers op een rij. 5 november 2024
Brugge / Horeca Brugge / Horeca West-Vlaanderen (en vooral Brugge) boven in lijst van beste Europese restaurants Culinair internetplatform Opinionated About Dining (OAD) heeft hun lijst van toprestaurants in Europa bekend gemaakt. Van de 555 restaurants zijn er 25 uit ons land bij. Bijna een derde daarvan heeft roots in West-Vlaanderen. 18 juni 2024
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Sterrenzaak in Knokke-Heist heropent de deuren na renovatie: “Mikken op nóg meer beleving” ‘Cuines, 33’, de sterrenzaak van Edwin Menue en Fleur Boussy in Knokke-Heist, opende na drie maanden renovatie weer de deuren. Na een volledige renovatie heropent het restaurant in het voorjaar van 2024 voor maximaal zestien gasten. “We mikken op nóg meer beleving. Een bezoek moet een echte ervaring zijn”, zegt het koppel. 8 april 2024
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Bekende sterrenzaak in Knokke-Heist sluit tijdelijk de deuren en gaat daarna voor nieuw concept: “Het zal allemaal wat intiemer en exclusiever zijn” ‘Cuines, 33', de sterrenzaak van Edwin Menue en Fleur Boussy in Knokke-Heist, sluit binnenkort drie maanden de deuren. Na een volledige renovatie heropent het restaurant in het voorjaar van 2024 voor maximaal zestien gasten. “We mikken op nóg meer beleving. Een bezoek moet een echte ervaring zijn”, zegt het koppel. En het doet stiekem dromen van een tweede ster. 26 november 2023
Oostende / Horeca Oostende / Horeca Puert’O krijgt met Alec (24) een jonge ambitieuze chef-kok. “Een unieke kans om op zo’n mooie locatie te kunnen koken” Het drijvende Oostendse restaurant Puert’O pakt op 22 februari uit met een quatre-mains waarbij de jonge nieuwe chef-kok Alec Devadder uit Knokke samen zal koken met sterrenchef Edwin Menue van het Knokse restaurant Cuines,33. Met zijn 24 jaar is Alec nog een jong keukengeweld, maar hij heeft volgens Menue heel wat potentieel. 13 januari 2023
Video Knokke-Heist / Horeca Video Knokke-Heist / Horeca Dunas opent de deuren in Knokke-Heist: “Een ster? We willen kwaliteit leveren, daar begint alles mee” Knokke-Heist en meer bepaald Duinbergen is een culinaire trekpleister rijker. Na maanden hard werken opende Dunas deze week de deuren. Met een uitgesproken playlist, zintuiglijke stimulatie, een kosmopolitische sfeer en uitgebreide cocktailkaart willen de eigenaars - waaronder sterrenchef Edwin Menue - buiten de lijntjes van het klassieke kustrestaurant kleuren. Mét zeezicht en omringd door de duinen. 16 december 2022