Waregem / Horeca Waregem / Horeca Baptiste Tieberghien blikt terug op zijn jaar als Viskok van 2023: “Mensen rijden 100 km om hier te eten” Wie eindejaar zegt, denkt aan lekker eten, en dus voeren we deze maand drie Waregemse toppers op uit de wereld van de gastronomie. Beginnen doen we met Baptiste Tieberghien (31) die de populariteit van zijn restaurant Lin’eau in Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke) zag toenemen sedert hij een jaar geleden de titel Viskok van het jaar 2023 in de wacht wist te slepen. Ook zag hij zijn restaurant begin deze week beloond worden met een score van 14/20 bij Gault&Millau. 29 november 2023
Brugge / Restaurant Brugge / Restaurant Maak kennis met de Boury’s van morgen: drie West-Vlaamse topchefs over hun deelname aan Jong Keukengeweld De komende weken kunnen jongeren zich weer culinair laten verwennen door de Sergio Hermans, Peter Goossens en Tim Boury’s van morgen. In West-Vlaanderen nemen dertien jeugdige topchefs deel aan ‘Jong Keukengeweld’. Wij schoven aan tafel bij Baptiste, Elien en Destin. 16 februari 2023
Izegem / Restaurant Izegem / Restaurant Baptiste Tieberghien van restaurant Lin'eau uit Wielsbeke is Viskok van het Jaar 2023: “Reservaties stroomden al binnen” In Gent heeft een jury Baptiste Tieberghien van restaurant Lin'eau uit het West-Vlaamse Wielsbeke uitgeroepen tot Viskok van het Jaar. De West-Vlaming uit Sint-Baafs-Vijve heeft op de Horeca Expo een succesvol recept gekookt op basis van grijze garnaal, de Vis van het Jaar 2022. Zijn 'Kaviaar van de Noordzee' bestond uit grijze garnalen, knolselder en karnemelk 'Baliehof'. 22 november 2022
Lekker Lekker Bij Restaurant Lin’eau in Sint-Baafs-Vijve:verrassend dineren in een oude vlasroterij We zijn niet onbekend met unieke restaurantlocaties, maar Restaurant Lin’eau kaapt met grandeur dé hoofdrol weg als je zoekt naar een culinaire beleving. Chef Baptiste Tieberghien durft anders te denken, zowel in setting als op het bord. 30 juni 2022
Waregem / Samenleving Waregem / Samenleving Ook Traiteur Luc waagt zich aan automaat De voorbije weken heeft Traiteur Luc zijn voormalige winkel in de Jozef Duthoystraat omgebouwd tot een mini-automatenshop. Samen met zijn zoon en schoonzoon probeert hij bezig te blijven, want opdrachten blijven uit in deze coronatijden. 13 maart 2021