Bredene / Bedrijven Bredene / Bedrijven Label 100% West-Vlaams voor pralines Anthony Lams: “Productie op grote schaal? Dat wil ik niet” Achttien nieuwe streekproducten werden onlangs erkend met het label ‘100% West-Vlaams’. De erkenning onderstreept volgens de provincie West-Vlaanderen het vakmanschap en de toewijding van lokale producenten. Een van hen is marsepeinmeester Anthony Lams, die zich ook steeds meer op chocoladen pralines is gaan toeleggen. 31 augustus 2024
Bredene / Economie Bredene / Economie Anthony (51) opent 2,5 maanden nadat muur door dak van atelier viel opnieuw marsepeinwinkel: “Enkele keren met gezicht op een muur gebotst” Drie dagen voor Kerstmis sloeg bij de meester marsepein uit Bredene, Anthony Lams, het noodlot toe. Een hevige windstoot blies een muur van een nieuwbouw naast de deur omver en die viel door het dak van zijn atelier. Sindsdien beleefde Anthony slapeloze nachten, maar er is licht aan het einde van de tunnel. “Zaterdag openen we de winkel weer na 2,5 maanden”, zegt de man opgelucht. Het atelier blijft nog even gesloten. 5 maart 2024
Bredene / Samenleving Bredene / Samenleving Chocolatier Anthony lanceert samen met Hamid praline met saffraan: “Smaakbommetje om meisjes in Afghanistan beter onderwijs te geven” Zestien jaar geleden ontvluchtte Hamid Hisari zijn door de taliban geterroriseerde Afghanistan. Vandaag importeert hij saffraan uit zijn thuisland om het hier aan de man te brengen. Afgelopen weekend mocht Hamid een nieuw product aan zijn gamma toevoegen: de praline met saffraan, een smaakbommetje dat hij samen met chocolatier Anthony Lams creëerde. “Ik ken Hamid nog maar drie maanden, maar het klikte meteen. We streven allebei naar kwaliteit en originaliteit.” 20 juni 2023
Bredene / Horeca Bredene / Horeca Galana wint Heureka! Award in Bredene met ‘plant based lava cake’ In aanloop naar de Bredense Horecabeurs 2023 mocht een vakjury net voor Nieuwjaar op zoek gaan naar het meest innoverende product op de beurs. De eraan verbonden Heureka! Award werd woensdagavond toegekend aan het bedrijf Galana, dat een plant based lava cake op de markt brengt. 18 januari 2023
Bredene / Horeca Bredene / Horeca Marsepeinmeester en seaweedchef uit Bredene werken samen aan unieke zeepraline De Bredense marsepeinmeester Anthony Lams en seaweedchef Donald Deschagt hebben de krachten gebundeld om een zeepraline te ontwikkelen. Beide Bredense toppers werkten samen voor het ontwikkelen van de speciale lekkernij gemaakt met zeewier. De pralines zijn binnenkort te koop. 25 juli 2022
Update Bredene / Samenleving Update Bredene / Samenleving Marsepeinmeester Anthony Lams, met klanten van Dubai tot Japan, is de nieuwste ereburger van Bredene Anthony Lams, de bekende marsepeinmeester, wordt officieel benoemd tot ereburger van Bredene. “De onderscheiding wordt hem toegekend als waardering voor zijn unieke culinaire bijdrage en de manier waarop hij hiermee de lokale economie en Bredene in de kijker zet”, legt schepen en goede vriend Alain Lynneel uit. 3 februari 2022
Bredene / Samenleving Bredene / Samenleving Live kerstshow van burgemeester brengt 14.000 euro op Leuke gesprekken, kookdemo’s, vliegende reporters, dj-sets..., de livestream van zijn kerstshow heeft burgemeester Steve Vandenberghe op kerstdag meer dan 10.000 unieke kijkers opgeleverd. De teller van zijn goede doelactie stond maandag 28 december op 14.000 euro. 28 december 2020