Roeselare / Horeca Roeselare / Horeca Derry over zijn frituur en overleden broer: “Kijk nog steeds met hem naar De Kampioenen” Twee jaar geleden begon Thomas Deryckere, beter bekend als Derry, met frituur Derry’s. Hij heeft grootse plannen met de frituur. Als alles verloopt zoals gehoopt maakt de huidige barak, zoals hij zijn zaak zelf noemt, plaats voor een moderne frituur/wegrestaurant waar hij zich culinair kan uitleven. Thomas wil vooruit, al is dat niet altijd simpel. Door corona, maar ook door het overlijden van zijn broer Alexander na een werkongeval enkele maanden geleden. “Mijn broer zou ook niet gestopt zijn met huizen te bouwen, zo zitten wij in elkaar”, vertelt Thomas. 26 maart 2021
Kortrijk / Horeca Kortrijk / Horeca Reservaties lopen vlot binnen in Kortrijkse restaurants De Kortrijkzanen hebben goesting om uit hun kot te komen. En dat ondervinden in de eerste plaats de restaurantuitbaters. Zelfs wie nog met geen woord repte over een opening, zit stilaan vol voor het magische weekend van 1 mei. 18 maart 2021
Kortrijk / Verenigingsleven Kortrijk / Verenigingsleven ‘A Taste For Charity’ wordt Brunch Edition op 28 maart in Kortrijk De Lions Kortrijk Leie stelden hun zesde editie van A Taste For Charity 2020 uit tot eind 2021. In de plaats daarvan komt er een Brunch Edition 2021. 13 maart 2021
Kortrijk / Samenleving Kortrijk / Samenleving Kortrijkse topzaken Nude en Va et Vient slaan handen in elkaar met foodbox De Kortrijkse topzaken Nude en Va et Vient slaan de handen in elkaar en ontwikkelen de Holy Box, een origineel, culinair en oosters getint foodsharingmenu dat op kerst- en oudejaarsavond afgehaald kan worden. Ze kondigden hun samenwerking aan met een bijzondere campagne op sociale media. 8 december 2020
Noordschote / Televisie Noordschote / Televisie De Blauwe Spie in docureeks ‘Ja, Chef!’ Op televisiezender VIER loopt momenteel de docureeks ‘Ja, Chef’ waarin vijf chef-koks elke dinsdagavond het wel en wee in hun keuken delen met het televisiepubliek. Maar ook enkele toeleveranciers komen in beeld zoals de De Blauwe Spie uit Noordschote, het bedrijf van Mattias en Johan Plaetevoet dat gespecialiseerd is biodynamische groenten en kruiden. Door de coronacrisis zijn het momenteel harde tijden voor hen. 1 december 2020