Reservaties lopen vlot binnen in Kortrijkse restaurants

Gwenn Dejaeghere van De Kleinkeuken: “Brunch in een uurtje volzet.”© AN
Gwenn Dejaeghere van De Kleinkeuken: “Brunch in een uurtje volzet.”© AN
Redactie KW

De Kortrijkzanen hebben goesting om uit hun kot te komen. En dat ondervinden in de eerste plaats de restaurantuitbaters. Zelfs wie nog met geen woord repte over een opening, zit stilaan vol voor het magische weekend van 1 mei.

“Mensen zaten om middernacht klaar achter hun computer om te boeken”, getuigt Gwenn Dejaegere (32) van het veganistische restaurant De KleinKeuken in de Budastraat. “Een eerste post op sociale media zorgde ervoor dat de brunch op zaterdag 1 mei in een uurtje volgeboekt stond. Dat gaat over 40 plaatsen. De dag erna opende ik de reservaties voor 2 mei, die gingen welgeteld een kwartier mee. Dat is allemaal onder voorbehoud van verdere coronamaatregelen natuurlijk. Maar het doet toch deugd om te weten dat de mensen terug willen komen.”

Gelijkaardige verhalen bij andere uitbaters in de stad. Bij Nude aan het Casinoplein “gaan de reservaties vlot” en wie in het weekend van 1 mei wil ontbijten in de Koekedoze in Heule zal zich moeten reppen. Matthias Speybrouck van Va et Vient aan de verlaagde Leieboorden stoft alvast het servies af voor een bijna volgeboekt openingsweekend.

En zelfs wie nog even afwacht, krijgt al reservaties binnen. “Wij wilden nog geen reclame maken omdat we nog niet echt vertrouwen hebben in die beloofde openingsdatum”, vertelt Eva Buyse van Sweet Lime. “Maar dat heeft onze klanten niet tegengehouden om al te reserveren. Nu maar duimen dat we ook écht open mogen op 1 mei.” (AN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.