Kortrijkse topzaken Nude en Va et Vient slaan handen in elkaar met foodbox

De Holy Box is een ecologische afhaalbox met drie hapjes, drie bites, een hoofdgerecht en een nagerecht.© gf
De Holy Box is een ecologische afhaalbox met drie hapjes, drie bites, een hoofdgerecht en een nagerecht.© gf
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Kortrijkse topzaken Nude en Va et Vient slaan de handen in elkaar en ontwikkelen de Holy Box, een origineel, culinair en oosters getint foodsharingmenu dat op kerst- en oudejaarsavond afgehaald kan worden. Ze kondigden hun samenwerking aan met een bijzondere campagne op sociale media.

Nude, bekend voor zijn eigenzinnige stijl, pakt uit met een nieuw eindejaarsconcept: de Holy Box. “Wie in de Kortrijkse regio Libanees wil eten, weet dat Nude aan het Casinoplein thé place to be is”, aldus een enthousiaste Louis Ottevaere, zaakvoerder van Nude.

Topgerechten met een twist

Het waren volgens de zaakvoerder zijn klanten zelf die vroegen om wat nu het eindejaarsconcept geworden is. “We merken dat heel veel mensen in deze coronatijden thuis kokkerellen en zich afvragen hoe ze straks tijdens de eindejaarsfeesten nog origineel en creatief voor de dag zullen kunnen komen. Daarom bieden we nu de Holy Box aan. Het is onze manier om topgerechten met een twist in de huiskamers te krijgen.”

De Holy Box is een ecologische afhaalbox met drie hapjes, drie bites, een hoofdgerecht en een nagerecht. Alle gepresenteerde gerechten zijn oosters geïnspireerd. “Daar zorgen niet alleen de typische ingrediënten en kruidingen voor. Sinds kort beschikt Nude ook over een eigen Tandoori-oven die voor unieke smaken zorgt”, klinkt het.

“De Oosterse keuken kenmerkt zich door vele kleine gerechtjes die in het midden van de tafel geplaatst worden en waar iedereen vrij kan van nemen. Een ideale setting dus voor wie in deze heilige periode eens wat anders wil dan de traditionele kalkoen en vooral wil genieten van het gezellig samenzijn.”

Va et Vient

Voor de ontwikkeling van de Holy Box werkt Nude samen met Matthias Speybrouck, topchef van Va et Vient. Het restaurant haalde onlangs nog een score van 14/20 in de recentste Gault Millau.

“Nude is ambitieus. Wat we aanbieden moet ten allen tijde top zijn en net dat tikkeltje anders. Voor ons dus geen traditioneel afhaalmenu met kerst, maar een eigentijdse invulling van eindejaar anno 2020. Matthias Speybrouck zet de culinaire kers op onze taart en voegt er net die extra portie bravoure aan toe. Je krijgt met andere woorden foodsharing van een culinair topniveau.”

Louis licht voor ons graag al een tipje van de Holy Box-sluier op. “Verwacht je aan verrassende, niet-alledaagse, verfijnde gerechten. Alhoewel de Libanese keuken sowieso al veel met groenten werkt, maken we toch een onderscheid tussen een ‘meaty’ (met vlees) en een veggie (zonder dus). Op de kaart staan zaken als baba ganoush (gerookte aubergine crème met granaatappel) en culinaire kebab met wagyu vlees, gebrande vis in een citruspekel met anijs, lamsschouder met gele bietjes en dukkah (een notenmengsel uit de Arabische keuken) of en dessert dat pistache, limoen en witte chocolade samenbrengt.”

Wie zijn box extra wil pimpen, kan meteen ook bijhorende huisgemaakte cocktails en geselecteerde Crombé-wijnen bestellen. “Voor de afhaalbox werken we samen met de mensen van Top Motors. Hun toonzalen zijn strategisch gelegen langs invalswegen in Roeselare en Waregem waardoor ze voor onze klanten makkelijk bereikbaar worden. Op de dag van kerst- en oudejaarsavond kan je je box dus niet alleen bij Nude en Va et Vient afhalen, maar ook in de toonzalen van Top Motors.”

Fijn samenwerken

De maaltijden kunnen ook aan huis geleverd worden. Dat gebeurt met de ID3, het nieuwste elektrische model van Volkswagen, een primeur op onze Vlaamse wegen.

Voor de ontwikkeling van de bijzondere video’s op sociale media werd dan weer samengewerkt met FOLD, een Kortrijks marketingbureau dat graag uitpakt met straffe concepten.

“Het is fijn om de krachten te kunnen bundelen met zoveel bevriende ondernemers. Enkel door samen te werken creëer je unieke gedurfde concepten als de onze. Het is een aanpak waarmee we ook in de toekomst het verschil willen maken.”

De Holy Box kost €59/persoon voor de veggie, €72/ persoon voor de meaty. Het volledige menu bekijken en bestellen kan via www.nude-kortrijk.be Afhalen kan op 24 en 31 december.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.