Oostende / Horeca Oostende / Horeca Oostends restaurant Jilles Beer & Burgers lanceert eerste zeewierburger: “De Filip Kowwier burger” Gerechten met zeewier winnen de voorbije jaren steeds meer aan populariteit. Donald Deschagt, pionier van het koken met de zogenaamde zeesla, ontwikkelde samen met Jilles Beer & Burgers een hamburger met het groene zeewier. “We proberen met lokale producten te werken en zeg nu zelf: wat is er lokaler in Oostende dan zeewier?” 5 november 2023
De Haan / Bedrijven De Haan / Bedrijven Getest en goed bevonden: zeewierbrood van eigen (zee)bodem Primeurtje aan zee: bakkerij Petris uit Wenduine ging met de Bredense seaweedchef Donald Deschagt in zee voor een overheerlijk noordzeewierbrood. Het resultaat kan je op 12 juli gaan proeven op de zesde editie van Kok@Zee. 1 juni 2023
Bredene / Natuur Bredene / Natuur Bredene is uitvalsbasis voor Eneco Clean Beach Cup op 20 maart De Eneco Clean Beach Cup vindt dit jaar plaats in België en Nederland op 20 maart. De dertiende editie is woensdag voorgesteld in Bredene, de hoofdlocatie van 2022. Tijdens de Eneco Clean Beach Cup kunnen deelnemers afval opruimen vanop 27 locaties in beide landen. 25 februari 2022
Adinkerke / Samenleving Adinkerke / Samenleving Zeewier geoogst voor onze kust: “Uitdaging is kweek rendabel te maken” Nieuwpoort/BredeneVorige week werd voor het eerst zeewier geoogst voor de kust van Nieuwpoort. Niet evident, want de Noordzee is er geen ideale plaats voor. ‘Seaweedchef” Donald Deschacht uit Bredene reageert tevreden. “Het vergroot de Belgische voorraad zeewieren”, vindt hij. 27 mei 2021