Beernem / Klimaat Beernem / Klimaat IVBO biedt gratis herbruikbare bekers aan voor organisatoren van evenementen Vanaf 1 augustus 2024 biedt IVBO, het Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor Vuilverwijdering en -verwerking in Brugge en Ommeland, gratis herbruikbare bekers aan voor organisatoren van evenementen in Beernem, Blankenberge, Damme, De Haan, Oostkamp, Zedelgem en Zuienkerke. Dit initiatief, in samenwerking met SOBO vzw, heeft als doel afvalvermindering en duurzaamheid te bevorderen. 7 oktober 2024
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Koning Boudewijnstichting steunt circulaire zalmkroket: “Kroket verder commercialiseren” Het project waarbij het Brugse maatwerkbedrijf Sobo en visverwerkend bedrijf Mowi een zalmkroket met afsnijdsels van zalm produceren, is één van de zes projecten die via de Koning Boudewijnstichting een subsidie ontvangt voor het stimuleren van de circulaire economie. “Nu staat de kroket op het menu in ons sociaal restaurant, maar we willen die verder gaan commercialiseren”, klinkt het bij Sobo. 19 november 2022
Zedelgem / Horeca Zedelgem / Horeca Stijn Dereere en Nele Cappon starten BBQ-concept Scoja: “We zijn in dit barbecue-avontuur gesprongen” Stijn Dereere en Nele Cappon hebben ScoJa opgestart, een concept gespecialiseerd in barbecue en tapas. Ze verzorgen feesten, maar ook takeaway is mogelijk. “We kiezen voor de american style van barbecueën Zo willen we ons onderscheiden.” 30 december 2021
Brugge / Samenleving Brugge / Samenleving Feestmaal voor armoedeverenigingen dankzij Cercle Brugge en Traiteur Cardinal Door de nieuwe coronamaatregelen moest de stadsderby tussen Club Brugge en Cercle Brugge achter gesloten deuren gespeeld worden. Daardoor bleven 450 bestelde VIP-pakketten, inclusief eten, beschikbaar voor consumptie. Cercle Brugge en Traiteur Cardinal besloten om de feestmaaltijden onder vier Brugse armoedeverenigingen te verdelen. Sobo en Welzijnsvereniging Ruddersstove staan in voor de bereiding en verdeling. 19 augustus 2022
Brugge / Samenleving Brugge / Samenleving Sterrenchef helpt sociaal restaurant met kerstmenu Chef Alex Hanbuckers van Auberge De Herborist, goed voor één Michelinster, en de chefs van maatwerkbedrijf vzw Sobo stelden een viergangenmenu samen dat tijdens de eindejaarsperiode kan afgehaald worden. 14 december 2021
Brugge / Samenleving Brugge / Samenleving Brugse sterrenchef kookt voor sociaal buurtrestaurant tijdens de feestdagen De Brugse tweesterrenchef Filip Claeys van De Jonkman en buurtrestaurant Pas Partout slaan de handen in elkaar. Met de creatie van hun afhaalmenu ‘Plat Partout’ voor de eindejaarsperiode, willen ze ‘iedereen’ de kans geven om in deze moeilijke tijd een sterrenmenu op tafel te toveren. Deze actie kadert binnen de lancering van Buurtopjebord.be, een digitaal platform waar 28 buurtrestaurants in Vlaanderen hun takeaway-maaltijden tijdens de feestdagen bundelen. Iedereen kan er terecht om een lekker en betaalbaar feestmenu te bestellen en af te halen, én ondertussen steunen ze de sociale tewerkstelling. 8 december 2020